Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Crocker utmanar med androgyn modell

Publicerad: 11 februari 2014, 14:50

Erika Linder som tjej - och kille

Hon poserar som både tjej och kille. Jeansvarumärket Crocker utmanar modevärldens traditioner med den svenska modellen Erika Linder i en ny vårkampanj.


Ämnen i artikeln:

CrockerEleonore Säll

Från och med i mitten av februari syns Erika Linder i den nya annonskampanjen. Tidigare har hon gjort internationell karriär med sitt androgyna utseende. Hon har bland annat medverkat i Vogue, Candy och V Magazine samt i en av Katy Perrys musikvideos. Nu är det första gången hon fotas som tjej och kille i samma bildserie.  

– Det som lockade mest var just att jag skulle fotograferas som tjej och kille i samma bild. Det var verkligen en häftig känsla att se det färdiga materialet, säger Erika Linder i en kommentar.  

Med kampanjen ville JC utmana bilden av det traditionella i modebranschen, enligt marknadschefen Eleonore Säll.  

– Förutom vi som jobbade med plåtningen var det ingen som visste, eller gissade, att det var samma person på alla bilder innan vi avslöjade det, säger hon i en kommentar.

De som jobbat med kampanjen på JC är Lou Solberg och Eleonore Säll som också är Creative Director, Fredrik Etoall, fotograf, Erika Linder, modell och Emma Elwin, stylist.

Jung är pr-byrå för Crocker.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

CrockerEleonore Säll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.