Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Cubus knyter till sig svensk toppmodell

Publicerad: 2 oktober 2008, 09:30

Den skandinaviska klädkedjan Cubus vill byta inriktning och öka modegraden. Nya ansiktet utåt är Mini Andén.


Två av annonserna med Mini Andén.

Cubus har hittills marknadsfört sig som ett varumärke för barnfamiljer och unga. Nu vill de öka modegraden och positionera sig som ett trendigare alternativ. Ett första steg är rekryteringen av den svenska supermodellen Mini Andén som företagets nya frontfigur.

Den nya positionen marknadsförs med hjälp av en kampanj som just nu håller på att spelas in i Stockholm.

Kreativt ansvarig för satsningen är Elsa Lokrantz som tidigare jobbat med bland annat Gina Tricot och Joy. Lokrantz har varit både ad och regissör för kampanjen. Hon backas även upp av välmeriterade Eric Broms vad det gäller regi och foto. Broms har tidigare bland annat gjort musikvideor åt U2, Madonna, Metallica, Robbie Williams och Lenny Kravitz. På reklamfilmssidan har Broms gjort jobb för bland annat MQ, Puma, Adidas, H&M, Indiska, Absolut Vodka, Jameson Whiskey, och Panasonic.

Den förändring som företaget nu genomgår är enligt dem själva den största i företagets historia. Förändringen ska synas i allt från butikskoncept till kollektioner.

Jan Erik Frugård, marknadschef på Cubus, kommenterar satsningen.
– Vi är otroligt glada att ha Mini Andén som frontfigur för Cubus nya look. Hon representerar det internationella modet, samtidigt som hon har ett skandinaviskt uttryck, vilket är precis det vi vill förmedla. Att ha med Mini från start visar på ett tydligt sätt var Cubus är på väg.

Mini Andén har tidigare synt i kampanjer för till exempel Calvin Klein Jeans, Gucci, Hugo Boss och Luis Vuitton.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.