Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dacke i graven

Publicerad: 16 mars 2010, 12:36

Nu skrivs sista kapitlet i historien om Dacke Group­. För två veckor sedan begärdes bolaget i konkurs. Den största fordringsägaren är Handelsbanken med krav på 25–30 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Handelsbanken

truefalse

Av Dacke Group återstår nu bara bolaget som finns i Anthill International vars skylt symboliskt begravts.

Holdingbolaget Dacke Group Nordic har varit illa ute länge, och företagsrekonstruktionen inleddes redan i januari 2009.

Men i höstas gick dotter­bolaget, undersökningsföretaget Hermelin, i konkurs, och nu går moderbolaget samma väg. I december avnoterades bolaget från First North.

Dacke Group Nordic har haft en brokig historia. Bolaget startades av Stefan Eriksson, som tidigare har varit verksam i Dial Nxt Group, som gick i konkurs 2002.

Liksom DNG hade Dacke ambitioner om att växa till en stor koncern av kommunikationsföretag och lade under sin storhetstid flera reklambyråer, eventföretag och undersökningsbolag till sitt koncernträd. Dacke blev 2006 också största delägare i A-Com med 20 procent.

Men det gick inte så bra för Dacke. När vd Peter Zakrisson tillträdde 2007 började de i stället avyttra dotterbolag. Bland dem som såldes fanns Kompago Kommunikation, Venture Communications, Hansen Conference & Event, webbyrån 24HR, United Power och Brand Creators.

Inriktningen skulle i stället vara att koncentrera sig på kundtjänst och marknads­undersökningar.
– Och det är de enda verksamheterna som i praktiken finns kvar i dag. Dotter­bolaget Anthill International har kundtjänstfunktioner i Sollefteå och Bollnäs, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu, på Ackordscentralen.

Han ska nu upprätta en bouppteckning och förvaltarberättelse, den senare väntas vara klar om sex månader. Edgångssammanträde hålls i slutet av mars. Den stora förloraren är Handelsbanken som har krav på Dacke på runt 25–30 miljoner. 

Konkursförvaltaren har inte sett några tecken på ­oegentligheter i det som han hittills har gått igenom:
– Min utredning är ytterst begränsad ännu och har bara pågått någon vecka, men jag har inte sett något sådant i det jag kan överblicka, säger Mikael Kubu.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Handelsbanken

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.