Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dahlquist tar över Digitas

Publicerad: 24 november 2011, 10:04

Jonas Dahlquist

Foto: Andreas Elgstrand.

Jonas Dahlquist slutar som marknadschef för eniro. Nya jobbet: Vd för den digitala kommunikationsbyrån Digitas. Han efterträder Lisa Knutsson Amatiello.


Ämnen i artikeln:

DigitasJonas DahlquistEniro

Jonas Dahlquist tar över Digitas som ingår i VivaKi, en del av börsnoterade Publicis Groupe.

När erbjudandet dök upp kunde han inte tacka nej. Han värvades av VivaKis nordiske chef Jens Welin – de har känt varandra i många år.

Jonas Dahlquist säger att Digitas, som haft framgångar i USA, nu ska lyfta på allvar även i Sverige. Han menar också att det var naturligt att välja en digital byrå.

– Jag har ju jobbat i digitl miljö i två år, säger han till Resume.se.

– Jag har svårt att tro att det funnits ett mer spännande kommunikationsjobb i Norden de senaste åren än det jag har haft på Eniro. Bolaget har genomgått en transformation med utveckling av nya tjänster både online och mobilt. Nu har jag en längtan tillbaka till byråsidan. De erfarenheter och kunskaper jag tar med mig kommer vara mycket värdefulla i kundrelationerna framöver. Både när det kommer till kunskap kring online- sök- och mobilmarknadsföring, men även en stärkt förståelse för vilka behov en marknadsavdelning har i ett bredare perspektiv, säger han i en kommentar.

– Digitas har det senaste året lyckats bra med både kundprospektering och rekrytering, så det är ett perfekt läge att komma in och bidra till byggandet av en stark kreativ kultur.

Jonas Dahlquist efterträder Lisa Knutsson Amatiello som varit byråns vd i tolv år.

–  Jag har jobbat i 12 år som vd för 1.1.3 som sedermera har blivit Digitas, och vill ha nya utmaningar i nya sammanhang. Mina 12 år har varit fantastiskt roliga och utvecklande i att bygga upp både 1.1.3 och Digitas, säger hon.

VivaKis nordiske chef Jens Welin:

– Att vi får Jonas som ledare för Digitas innebär det bästa av två världar. En erfaren byråchef som har spetskompetens inom sök- och mobilmarknadsföring.

Jonas Dahlquist, som tillträder i slutet av januari hämtas alltså från Eniro där han varit marknadschef i två år. Tidigare har han varit med och grundat svenska delen av Saatchi & Saatchi.

Eniros Sverigechef Mattias Wedar:

– Det är hans beslut. Jag tycker att det är tråkigt men han vill gå vidare och det respekterar jag. Vi är supernöjda med det jobb han har gjort på Eniro.

Eniro har nu inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till Jonas Dahlquist.

– Ambitionen är att ha en ersättare klar till årsskiftet, säger Mattias Wedar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

DigitasJonas DahlquistEniro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.