Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Damernas hån mot herrarna

Publicerad: 2 april 2008, 07:23

Här får herrallsvenskan i fotboll en gliring i en ny reklamkampanj. Avsändare: Hammarbys damer. – Vill du se världens bästa liga hemma i Sverige så är det damallsvenskan som kan erbjuda det, säger Catrin Sundsten, ordförande i Hammarby Damfotboll.


En av annonserna i Hammarby-damernas kampanj.

En annan av annonserna i Hammarby-damernas nya kampanj.

En vecka till hemmapremiären mot LdB FC Malmö på Kanalplan på Södermalm. Då rivstartar Hammarbys damer med sin nya reklamkampanj som med glimten i ögat trycker till herrarnas högsta serie.

Målet är att lyfta fram Hammarby-damernas och damallsvenskans fördelar gentemot herrallsvenskan. I annonserna står det: ”38:e bästa ligan i världen. Eller världens bästa. Vi ses på Kanalplan!” och ”Snedsparksderby herrallsvenskan. Eller världens bästa liga på Kanalplan?”.

– Vi vill visa att Damallsvenskan är världens bästa liga och att det är underhållande fotboll på högsta nivå som kommer att spelas på Kanalplan. Det spelas underhållande fotboll i Herrallsvenskan också, men vi tycker att damfotbollen är underskattad jämfört med herrfotbollen. Och som sagt var – vill du se världens bästa liga hemma i Sverige så är det Damallsvenskan som kan erbjuda det, säger Catrin Sundsten i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.