Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Danmarks bästa byrå

Publicerad: 20 januari 2011, 07:16

&Co är Danmarks bästa byrå.
277 marknadschefer på danska företag har gjort bedömningen.


Det är undersökningsföretaget MyResearch och Bureaubiz, en nyhetssajt som bevakar den daska byråbranschen, som gjort sin årliga bedömning av de danska byråerna.

277 marknadschefer, som utgör bara 25 procent av de tillfrågade, har bedömt 84 reklam- , webb- och mediebyråer i Danmark.

Två parametrar har graderats. Varumärkesstyrka är hur känd byrån är och om marknadscheferna vill bjuda i dem till nästa pitch. Varumärkesposition är en summering av flera kvalitetsmått.

Wibroe Duckert & Partners har under flera år abonnerat på förstaplatsen men faller nu ned till en tredjeplats. Byrån har varit Danmarks ledande tv-reklambyrå vilket den sista tiden tappat i betydelse. Samtidigt har Wibroe Duckert & Partners tappat flera ledande kreatörer.

Vinnaren &Co tappade Danske Bank som kund under 2010 men vd  säger Mikael Jorgensen säger till Bureaubiz att det var byrån som hoppade av det mångåriga samarbetet. Kunder som finns kvar är bland anat Audi och Carlsberg.

Det långsiktiga målet för &Co har nu uppnåtts.

– Vi har nått toppen av skalan och mäter oss med byråer som (Wibroe Duckert &) Partners. Det har tagit lång tid att nå denna punkt och naturligtvis är vi oerhört stolta, säger  Jorgensen.

De högst rankade webb- och mediebyråerna presenteras för sig.

De högst rankade reklambyråerna

Siffran i parantes visar förra årets placering

1. &Co (3)

2. Kunde & Co (2)

3. Partners (1)

4. Recommended (25)

5. Saatchi & Saatchi (5)

6. Hjaltelin, Stahl & Co (11)

7. Robert/Boisen (10)

8. BBDO (6)

9. DDB (20)

10. RelationshusetGekko (29)

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.