Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Dansk Amnesty-kampanj påminner om vardagen i Aleppo

Publicerad: 19 juli 2017, 07:06

Längs linje 26 i Köpenhamn rullar just nu en liten men tänkvärd kampanj som påminner om vardagen i det av kriget härjade Aleppo.


Ämnen i artikeln:

DanmarkSyrienReklamAmnesty

Aleppo i Syrien må vara fritaget från IS men stor osäkerhet råder fortfarande i staden. Amnesty vill i en ny kampanj, framtagen av Robert/Boisen & Like-minded, påminna om den verklighet som fortfarande råder i Syriens näststörsta stad sedan den fritogs i slutet av 2016.

En buss cirkulerandes linje 26 i Köpenhamn har slagits in i en så kallad "wrapper" där en kamouflerad pansarvagn istället syns med meddelandet "Dette er hverdag i Aleppo"

– Varje människa har rätt att känna sig trygga - även flyktingar. Det kan vara svårt att föreställa sig hur det är att leva i en stad där man dagligen behöver oroa sig för sitt eget och sina näras liv. Därför har vi placerat Aleppos vardag i det somriga Köpenhamn så att danskarna får en chans att påminnas om den våldsamma vardag som råder i Syrien, säger Claus Juul, juridisk konsult på Amnesty International.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

DanmarkSyrienReklamAmnesty

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.