Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Danske Bank får ny byrå

Publicerad: 8 september 2010, 14:36

Nordens näst största bank – Danske Bank har valt WW\TBWA som ny reklambyrå. Men varken kommunikationsdirektören på Danske Bank eller WW\TBWA:s vd vill kommentera affären.


Ämnen i artikeln:

WW/TBWADanske Bank

truetrue2020-09-10T16:35

– Vi har valt byrå, men av flera olika anledningar kan jag inte säga vilken vi har valt, säger Rickard Linderoth, kommunikationschef på Danske Bank när Resumé konfronterar honom med uppgifter att banken ska ha slutit avtal med en ny reklambyrå.

Om jag säger att WW\TBWA är er nya byrå, förnekar du det?
– Varför skulle jag det? Jag får be att återkomma.

I januari, tidigare i år sade DDB Stockholm och Danske Bank upp samarbetet då DDB valde att ge sig in i matchen om Nordea, en pitch DDB senare vann.

WW\TBWA var inkopplad som Nordeas huvud­byrå tills pitchen var avslutad, och var också med i pitchen och fajtades om bankjätten. Men uppdraget gick alltså förlorat.

Nu har dock WW\TBWA fått en ny bankkund i Danske­ Bank. Byrån kommer att hjälpa banken med de flesta strategiska och kreativa initiativ i Sverige.

Danske Bank gick ur ­finanskrisen relativt smärtfritt. Första kvartalet ökade intäkterna med 10 procent till 994 Mkr. År 2009 lade bankjätten 21 miljoner på marknadsföring i Sverige Den största andelen, 22 procent, gick i tv.

Robert Schelin, vd på Waters Widgren\TBWA, är också tystlåten om det nya samarbetet.
– Inga kommentarer meddelar han via mail till Resumé.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

WW/TBWADanske Bank

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.