Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Därför fälls taxibolagets utskällda annons

Publicerad: 4 juli 2014, 07:43

Den utskälld annonsen fälls av RON.

Taxijakts kontroversiella annonser med budskapet "Din dotter är fortfarande oskuld – men om du skickar henne i en osäker taxi kan det gå fel" fälls av Reklamombudsmannens Opinionsnämnd, RON. Sociala medier gick i våras varma om en annons från bolaget Taxijakt som har publicerats i Norrköpings-Magazinet.


Ämnen i artikeln:

RON

Annonsen från bolaget Taxijakt som publicerades i Norrköpings-Magazinet i våras vållade en proteststorm i sociala medier.

Efter kritiken valde tidningen att stoppa annonsen från vidare publicering.

Nu har Taxijakt-annonsen fällts av Reklamombudsmannens Opinionsnämnd, RON.

"Reklamombudsmannens opinionsnämnd finner att den anmälda annonsen är stötande och spelar på rädsla samt är könsdiskriminerande och misskrediterande", skriver nämnden i ett uttalande.

I sitt yttrande till RON skriver Taxijakt att annonsens syfte var att belysa ett stort branschproblem – svarttaxi, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

– Vet du hur många våldtäkter som sker i taxibilar varje år? Vi vänder oss till oroliga föräldrar med en säker tjänst, sa företagets marknadsansvarige Bobby Haddad till Aftonbladet i våras.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

RON

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.