Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Därför har Adidas slutat sälja sina klassiska skor

Publicerad: 14 maj 2013, 08:05

Stan Smith-skorna säljs inte längre.

Adidas har slutat sälja sina klassiska Stan Smith-sneakers. Sportjättten är förtegen om anledningen, men enligt vad Resumé erfar har Adidas och tennislegendaren Stan Smith inte kunnat enas om royalty-ersättningen.


Ämnen i artikeln:

Adidas

Stan Smith, tennisstjärna på 1960-talet fram till början av 1980-talet,  har gett namn till Adidas storsäljare Adidas Stan Smith. Skon lanserades i början av 1970-talet och är en av företagets största succéer.

Men sedan i höstas säljer Adidas inte längre den klassiska dojan. Enligt källor till Resumé är Adidas och Stan Smith oense om royaltyavtalet, alltså hur mycket pengar som Stan Smith får av försäljningen.

Detta är dock inget som Adidas vill gå ut med.

– Stan Smith är en av Adidas genom tiderna mest ikoniska  tennisskor. Vi har gjort ett medvetet val och låtit den vila ett tag.  Den kommer säkert tillbaka, men när och var återstår att se, säger Filip Göransson, pr-chef på Adidas Sverige.

Hur kom ni fram till det, något problem i avtalet med Stan Smith?
– Vi har ett  bra och nära samarbete med Stan Smith och inga problem med avtalet, vi  har medvetet låtit den vila ett tag av olika anledningar. Den kommer säkert tillbaka, men när och var återstår att se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Adidas

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.