Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Därför lämnar Engler Lowe Brindfors

Publicerad: 13 augusti 2008, 08:28

En långdragen schism mellan Håkan Engler och Björn Larsson ligger bakom att Lowe Brindfors förlorar sin creative director. – Min relation med Björn Larsson har nu nötts ned eftersom den har utsatts för hårda påfrestningar, säger Håkan Engler.


Björn Larsson och Håkan Englers relation har nötts ner.

Lowe Brindfors får rusta för en hård höst. Det kreativa ledarparet Håkan Engler och Tove Langseth väljer bägge två att lämna byrån. Håkan Engler har verkat som både byråchef och creative director och är ett av byråns tyngsta namn. Han och vd Björn Larssons relation har åkt fritt fall det senaste året och redan i våras planerade Håkan Engler att hoppa av.

– En byrå drivs av maktbalansen mellan idéer och ekonomi. Det speglas av relationen mellan VD och CD. Det är en parrelation som bör innehålla en hel del friktion, det ligger i sakens natur. Det betyder också att den relationen, liksom andra parrelationer, kan nötas ner och nå vägs ände. Det har den gjort. Det är inget konstigt med det. Det vore snarare konstigt om den inte gjorde det. Jag har faktiskt varit nio år på Brindfors. Fem av dem har jag varit CD under Björn. Det har på det hela taget varit fem roliga och konstruktiva år.

Han fortsätter:
– Under det gångna året har vi haft delade meningar som ganska mycket. Jag var på väg att lämna byrån redan i höstas för att ta över en annan av Lowe europiska byråer.
– Det här är inte en enda fråga där Björn och jag har blivit ovänner utan att friktionen i vår relation inte var konstruktiv.

Samtidigt slutar också  Tove Langseth som Håkan Engler delat det kreativa ledarskapet med.
– Det är alltid dåligt när sådana saker sammanfaller, säger Håkan Engler.

Duon Engler-Langseth har tillsammans haft det kreativa ledarskapet för samtliga byråns kunder. Håkan Englers framtid är höjd i dunkel. Klart är att han inte ska starta eget
– Jag vet inte exakt vad jag ska göra nu. Jag har en del projekt som jag ska jobba ut. Jag är vidöppen för nya förslag men jag tror jag kommer att stanna i gränslandet kreativitet och strategi, säger Håkan Engler.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.