fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Därför nobbade Kokokaka Guldäggsgalan

Publicerad: 15 april 2011, 13:38

Flitens lampa lyste på produktionsbolaget Kokokakas kontor i Göteborg i går kväll när det var Guldäggsutdelning i Stockholm. Via Twitter och sms fick de reda på att de hade vunnit Guldägg i kategorin Produktion. – Vi jobbade med lite idéer för vår kund Burberry, säger Jimmy Herdberg, cd på Kokokaka, till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2011Kokokaka

MH

Magnus Helander


Bild från kampanjen "Wrangler Blue Bell 2010".

Kokokaka vann Guldägg i kategorin Produktion för "Wrangler Blue Bell 2010".

Men scenen gapade tom när priset skulle delas ut – Kokokaka var inte på plats. En kompis till medarbetarna på byrån var utsänd som ombud för att hämta Guldägget.

Guldäggsvinnarna satt på kontoret i Göteborg och jobbade flitigt med uppdraget för Burberry – en kund man haft i ett och ett halvt år.

– Vi började tävla förra året, men har inte börjat åka på tävlingarna än, med undantag av Cannes i somras då några från byrån var på plats, säger Jimmy Herdberg.

– För oss är det viktigt att tävla för att veta hur vi ligger till marknadsmässigt. Det är en del av vår marknadsföring, men vi prioriterar inte galorna högst, säger Jimmy Herdberg, som inte riktigt vill erkänna att man i dag ångrar att man stannade hemma.

Det blev en gyllene arbetskväll i går med andra ord. Kokokaka-folket följde Guldägget via Twitter och sms. Och i kväll ska det firas.

– Vi ska öppna en flaska Cava.

Slutligen. Vad är Kokokaka för ett namn egentligen?
– Det var en före detta calypso-stjärna i Västindien som flyttade tilll Göteborg och värvade mig till ett reggaeband. "Kokokaka" var en ljudfras han använde för hur man skulle spela, han sa "kokokaka, kokokaka". Det var ett bra namn när vi drog igång verksamheten 2001 då vi satsade på att ljudsätta internet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev