Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Därför stoppades Diddys reklamfilm

Publicerad: 6 maj 2015, 04:58

Varuhuskedjan Macy's ansåg att Diddys reklamfilm var för mycket

Varuhuskedjan drog i bromsen när de såg artisten Sean ”Diddy” Combs reklamfilm, Google lanserar flera nya annonsformat och danskarna fick falsk nyhet om nyval. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Danmarks RadioSkyViasatMorgonsvepetGoogleSkype

Diddys reklamfilm stoppas
Artisten och skivbolagsdirektören Sean "Diddy" Combs nya reklamfilm stoppas av varuhuskedjan Macy's. Sajten New York Post Page Six har publicerat den bannlysta filmen med artisten och hans flickvän Cassie Ventura. I flera klipp är Cassie Ventura helt naken, paret simulerar sex och Sean Combs tar strypgrepp om sin flickvän samt greppar hennes bröst. Filmen som skulle lansera artistens parfym måste nu klippas om.
– Den långa versionen inkluderar så provokativa bilder att handlarna var oroliga att unga kunder skulle se dem, säger en källa till New York Post Page Six.

I ett försök att komma runt censuren och undivika en försenad lansering ska Diddy själv ha kontaktat kabelkanalerna. Men även där bedömdes den som för provokativ, enligt källor till sajten.

Google lanserar nya annonsformat
Sökjätten Google tillkännager att man nu lanserar en rad nya annonsformat specialanpassade för mobila enheter, skriver sajten slashgear.com. Bakgrunden är att mobila Googlesökningar nu gått om sökningar gjorda på desktop på flera nyckelmarknader, däribland USA och Japan. Annonsformaten kommer att presenterades under konferensen Adwords Performance Summit.

Danskar fick falsk nyhet om nyval

Av misstag råkade Danmarks Radio skicka ut en nyhetsflash om att landets statsminister Helle Thorning-Schmidt utlyst nyval den 9 juni. Tabben skedde när ett nytt webbsystem testades.
– Därför råkade det som skulle ha varit en övning skickas till danskarna via våra nyhets-sms. Det är vi mycket ledsna för, vi beklagar det och har sett till att det inte är tekniskt möjligt att det händer igen, säger Christian Lindhardt, redaktionschef på DR Nyheter, till TT.

EU-dom: Skype får inte heta Skype  
EU-domstolen har beslutat att namnet Skype är för likt namnet på det brittiska medieföretaget Sky. Domen föll under tisdagen efter att ha varit uppe i myndigheten två gånger sedan Sky anklagade Skype för varumärkesplagiat första gången år 2006. Likheten handlar inte bara om namnen, det finns även visuella likheterna i logotyperna och därför hävdar EU-domstolen att det finns en risk förförväxling mellan varumärkena. Beslutet kan komma att överklagas ännu en gång från Skypes sida, då i EU:s högsta instans, skriver den danska sajten finans.dk.

Viasat dumpar hockeyallsvenskan
Viasat har sänt svensk hockeys andradivision hockeyallsvenskan sedan 2009. Nu har avtalet löpt ut och i de nya förhandlingarna har parterna inte lyckats nå en överenskommenlse.
– Utan att gå in på några detaljer så är vi helt enkelt för långt i från varandra när det gäller värderingen av hockeyallsvenskan, säger Viasats sportchef Per Nunstedt till Expressen.

Programledaren Niklas Jidhe är besviken:
– Ja, det är inget att sticka under stol med. Jag älskar hockeyallsvenskan, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Samtidigt förstår jag hur den här branschen fungerar, rättigheter kommer och går. Jag tycker bara att det är synd att det inte blir någon fortsättning, säger han till Expressen.

Jenner får 41 miljoner för ny dokusåpa
För en tid sedan berättade den amerikanske OS-hjälten och realitystjärnan Bruce Jenner om sin könskorrigering i en uppmärksammad intervju med Diane Sawyer i ABC. Nu planerar tv-kanalen E! att följa hans förändring i en ny dokusåpa. Enligt Radaronline får Bruce Jenner 41 miljoner kronor för den första säsongen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.