Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

David Droga klar för Eurobest

Publicerad: 4 augusti 2008, 14:31

Idag släpptes de första namnen till Eurobest Advertising Festival som hålls i Stockholm i december. En av talarna är en av reklambranschens största kreatörer – David Droga.


David Droga. Foto: Maria Lindholm

Eurobest är en av de ledande reklamtävlingarna i Europa. I år testar arrangörerna att göra tävlingen till en festival. Den tre dagar långa reklamfestivalen, som fått namnet Eurobest Advertising Festival, hålls i början av december i år i Stockholm.

Nu är det klart att David Droga, en av reklambranschens största stjärnor just nu, kommer att hålla i ett av seminarierna.
– När jag frågat runt lite i branschen vem folk vill lyssna på så har alla sagt att får du hit Droga så kommer vi direkt. Det här känns fantastiskt kul, säger Pia Grahn Brikell
vd på Sveriges reklamförbund.

Exakt vad Droga kommer att göra under festivalen är inte spikat än. Han kommer att hålla i minst ett seminarium där han ska tala om det digitala och integrerade lösningar som bryter ny mark. Det uppger Pia Grahn Brikell.
– Han var mitt förstahandsval och han svarade ja nästan direkt när han fick frågan om att delta.

När var det?
– Han fick frågan under Cannes-veckan. Han höll ett seminarium där som var ett av de mest välbesökta och det var helt lysande, säger Brikell.

Förutom David Droga, som driver den egna byrån Droga5, kommer även Matias Palm-Jensen, vd på Farfar, Rémi Babinet, Chief Creative Officer på Euro RSCG Worldwide och Jonathan Mildenhall, VP Global Marketing Strategy and Creative Communications på Coca-Cola, att hålla i seminarier.

Har ni fler stora namn på gång?
– Ja, helt klart. Det finns ett par namn till som redan är klara men som vi inte kan gå ut med riktigt än
Festivalen är ett samarbete mellan Sveriges Reklamförbund och Cannes Lions.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.