tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

David grundade Ogilvy – nu startar Ogilvy David

Publicerad: 13 december 2011, 15:08

För drygt 60 år sedan grundade David Ogilvy reklambyrån Ogilvy.
Efter en fest vid Cannes Lions grundar nu sydamerikanska Ogilvy byrånätverket David.

Ämnen i artikeln:

Reklam

BA

Billy Andersson


Ogilvy startades när engelsk och amerikansk reklam styrde världen. Makten ligger fortfarande i New York och London men det är i Brasilien och Argentina som den nya reklamen görs.

Det gäller även på Ogilvy. De senaste åren har det brasilianska kontoret fått uppmärksamhet för kampanjen "Whopper Face", och argentinarnas Friendship Machine har fått globalt genomslag.

Det var under en fest vid Cannes Lions i år, då man firade alla priser man fått, som de något onyktra Fernando Musa och Anselmo Ramos på Ogilvy Brazil samt Gaston Bigio på Ogilvy Argentina kom att prata om att det var 100 år sedan David Ogilvy, direktreklamens farfar, föddes.

– Det kan ha varit priserna, atmosfären i Cannes eller alkoholen…vi tycket det fanns kvar en dröm där i Cannes och vi började prata om att försöka och andan ska vara David (Ogilvy) före Ogilvy, säger Fernando Musa till Adage.

Det märkliga var att idén höll även när de vaknade upp dagen efter. De testade förslaget på Ogilvys regionala chef och till slut även hos högsta chefen Martin Sorrell som båda gav klartecken.

Nu öppnar de kontor i Sao Paulo och Buenos Aires plus ett kontor i New York för att ta del av den växande spansktalande marknaden i USA. Däremot verkar David intresserad av Spanien eller europeiska marknaden vilket är begripligt med tanke på den finansiella krisen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev