Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB-chefens nya gig – i Australien

Publicerad: 10 december 2014, 10:39

Jerker Fagerström lämnade DDB i våras.

Jerker Fagerström lämnade DDB Stockholm i våras. Nu är hans nya jobb officiellt – han blir kreativ chef på den australiensiska byrån DT.


Ämnen i artikeln:

Jerker FagerströmDDB

I slutet av maj lämnade Jerker Fagerström jobbet som ecd på DBB Stockholm för att söka lyckan på annat håll. Efter sommaren gick flyttlasset till Sydney och nu rapporterar Campaignbrief att han får en motsvarande roll på digitalbyrån DT.  

– Vår bransch påstår sig vara innovativ, men faktum är att den är relativt traditionell. Den tycker om att sätta folk i smala silos som planners, kreatörer eller tekniska experter, men alla jobbar separerat från varandra (...) Det som attraherade mig med DT var att vi båda tror att om du kastar kreativitet och teknologi mot ett rejält affärsproblem kan du ändra hela spelplanen, säger han till sajten.

DT ingår i nätverket STW och har förutom Sydney kontor i Melbourne och Auckland i Nya Zeeland.

Jerker Fagerström var under många år partner i DDB Stockholm och var en bidragande faktor till byråns framgångar. Dessförinnan var han med och grundade Saatchi & Saatchi i Sverige.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jerker FagerströmDDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.