Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB Göteborg tar hem Reklamcupen

Publicerad: 24 augusti 2015, 11:40

Gänget på DDB Göteborg och den vinnande annonsen.

DN:s Reklamcup är avgjord. Vinnare blev DDB Göteborg och Pågen framför Garbergs Malmö och Cdon.


Ämnen i artikeln:

DDB GöteborgReklamkampanjDN ReklamcupenTävlingPågen

Den vinnande annonsen har DDB Göteborg gjort för Pågen Gifflar. Idén är avskalad och humoristisk – att produkten är den bästa delen ur kanelbullen. Johan Kruse som är business director på byrån tror att juryn uppskattade hur budskapet är utformat.
– Annonsen är enkel i grunden, men kräver samtidigt lite resonemang hos läsaren för att förstå den, säger han.

Byrån har fått ta emot många kommentarer från människor som har uppskattat budskapet. Själva idén stammar från det reklamkoncept som de lanserade för Gifflar tidigare i år.
– Vi har haft en lång process med kunden. Precis innan tävlingen sjösatte vi deras nya koncept som bygger på ordet "Därför". Det krävs inga särskilda anledningar för att äta Gifflar. Inom ramen för det kan vi göra väldigt många olika idéer, och då dök den här upp. Sedan krävs det en modig kund. Beslutet att tävla tas på några timmar och det kostar pengar för att vara med.

Vad betyder den här vinsten för er?
– Dels är det roligt för oss internt. Vi har något att gratta varandra för och får en boost tillsammans med kunden. Det ger synlighet också. Annonsen har synts fyra gånger och det är positivt för DDB Göteborg att få den här uppmärksamheten.

Hur ska ni fira?
– DN var här med champagne, blommor och tårta i förmiddags. Sedan har vi så klart pratat med uppdragsgivaren också. Men det stora kalaset blir i samband med prisutdelning.

Priset delas ut i samband med Resumés event Sveriges Bästa Marknadschefer den 15 oktober.

Juryn bestod av:
Petter Ödeen Garbers(Juryns ordförande)
Josefina Richards, Ingo
Joakim Blondell Forsman & Bodenfors
Ida Backman FEW
Daniel Vaccino DDB
Peter Wolodarski Dagens Nyheter
Dan Morén Dagens Nyheter

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.