Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB halkar ur Gunn Report

Publicerad: 13 februari 2014, 14:57

Mörkt för DDB i prestigefyllda Gunn Report.

Foto: Daniel Liljas.

DDB placerade sig på en andraplats bland svenska byråer i prestigefyllda Gunn Report under 2012 och högst upp på tronen år 2011. Nu finns man inte ens med bland topp fem. Magnus Jakobsson är copywriter på byrån, men var cd fram till maj under förra året. – Man måste ändå komma ihåg att få svenska byråer är med på listan överhuvudtaget, säger han.


Ämnen i artikeln:

Jerker FagerströmLowe BrindforsÅkestam HolstDDBMagnus JakobssonPrimeIngoTBWAGunn ReportForsman & Bodenfors

Forsman & Bodenfors 25 poäng, Åkestam Holst 9 poäng och TBWA 5 poäng.

Så lyder topp-tre på listan över svenska byråer i den internationella tävlingen Gunn Report, som sammanställer byråernas resultat i alla stora tävlingar under året.

DDB  hamnar alltså inte ens på topp fem i rapporten för 2013 – här kan  nämnas att DDB kom tvåa med 7 poäng 2012 och etta med 11 poäng under  2011.

– Det är alltid lite upp och ned med priser. Det är givetvis  lika viktigt som alltid med priser, men det är ändå inte vårt  huvudfokus, säger Magnus Jakobsson.

Ni går ändå från 7 poäng till att inte ens finnas med på topp fem. Hur ser du på det?
–  Det är ingen stor sak såtillvida att vi har chans att komma tillbaka  nästa år.  Men det finns egentligen inget bra svar på varför det har  blivit så här.
Jag hade ju inte kunnat ge något svar på varför när vi  blev tvåa heller, säger Magnus Jakobsson.

Känns det som ett misslyckande?
–  Nej, det kan snarare vara peppande att känna att vi måste upp på  listan. Det viktigt är ju ändå att vi gör ett bra jobb för kunderna än  att vi hamnar på andra plats på Gunn Report varje år, säger Magnus  Jakobsson.

Han vill också passa på att hylla Forsman & Bodenfors för fina insatser under året och byråns starka resultat i Gunn Report.

–  Det är bara om man har haft ett fruktansvärt bra år som man  överhuvudtaget kan räkna med på att hamna på listan. Alla Sveriges  byråer borde ge Forsman & Bodenfors en klapp på axeln, säger Magnus  Jakobsson.

Resumé har även sökt byråns CD Jerker Fagerström.

Prime kom fyra med tre poäng och Ingo och Lowe Brindfors delad femma med två poäng.

1. Forsman & Bodenfors (Gothenburg)
2. Åkestam Holst (Stockholm)
3. TBWA\Stockholm (Stockholm)
4. Prime (Stockholm)
5.Ingo (Stockholm)
5. Lowe Brindfors (Stockholm)

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.