Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB i samarbete med Mypitch

Publicerad: 4 juni 2009, 07:33

DDB har inlett ett samarbete med den globala communityn Mypitch. Enligt Andreas Dahlqvist, kreativ chef på DDB, är målet att hitta ny kompetens utanför ankdammen.


Ämnen i artikeln:

DDBMypitch

DDB vill hitta nya talanger. Genom ett samarbete med Mypitch ska de locka folk utanför ankdammen.
– Vi vill leta talanger och samtidigt använda det här som ett verktyg i vår kreativa process, säger Andreas Dahlqvist.

Enligt Dahlqvist kan reklambranschen vara både ”elitistisk, likformig och stockholmscentrerad” och därigenom också upplevas som svårtillgänglig. Det vill DDB råda bot på med hjälp av det nya samarbetet.

– Med det här får vi möjlighet att ta del av ansökningar från lite nya talanger. Många gånger är det bara de som redan är invigda genom reklamskolor och liknande som hittar de rätta kanalerna.

Förhoppningen från DDB:s sida är att hitta nya medarbetare för korta och långa projekt, eventuella anställningar samt att kunna lägga ut briefer från kunder.

Andreas Dahlqvist

– Mypitch ger en unik möjlighet att öppna upp faktiska briefer från kunder mot alla de kreatörer som finns på communityn. På det här sättet kommer vi att kunna jobba mot människor som befinner sig i andra delar av Sverige och världen, säger Dahlqvist.

Vill ni anställa nya eller bara knyta till er personer i olika projekt?
– Vi tittar på allt möjligt, det här ger helt nya möjligheter.

Initiativet till samarbetet kom från Mypitch.

Vad är det första ni kommer att göra?

– Vi börjar med att öppna upp mappvisningarna. Sedan håller vi på att titta på ett par av våra kunder som vi funderar på att öppna upp briefer på. Min förhoppning är att vi ska kunna göra det redan innan sommaren men man måste göra det på rätt premisser som båda är överrens om. Vi får se vilken tid det tar, säger Dahlqvist.

Vilka kunder kan vara aktuella för öppna briefer?

– Vi tittar på ett par men exakt vilka kan jag inte säga än.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

DDBMypitch

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.