Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB plockar in super-kreatörsduo

Publicerad: 6 december 2012, 14:16

Resumé kan avslöja att DDB har lyckats rekrytera copywritern Monica Born och art directorn Lina Elfstrand som ny tung kreatörsduo: – Jag och Lina är goda vänner och sedan har vi ju också goda erfarenheter av att arbeta tillsammans hos Lowe Brindfors, säger Monica Born.


Ämnen i artikeln:

Monica BornDDB

– Då vår verksamhet är i ett mycket spännande skede har vi behov av ytterligare ett seniort kreatörsteam, därför anställer vi nu Monica Born, tidigare på Åkestam Holst och Lina Elfstrand, tidigare på Le Bureau, säger Magnus Jakobsson, cd på DDB.

– Monica och Lina är två otroligt talangfulla kreatörer, som vi hoppas ska trivas här på DDB Stockholm. Att vi är en av landets absolut bästa reklambyråer står bortom allt tvivel, och att Monica och Lina kommer att älska oss och våra kunder behöver man inte ens diskutera. Om någon mot all upptänklig förmodan ändå skulle vilja diskutera detta, så är den personen välkommen att ringa mig på DDB Stockholm, säger Fredrik Simonsson, cd på DDB.

Monica Born lämnade Åkestam Holst i början av året och har arbetat som  frilansare sedan april, men nu ska hon alltså utgöra den ena delen av en  ny tung kreatörsduo för DDB:

– Vi känner oss peppade. Det här var för spännande för att säga nej till, säger Monica Born.

Hon  har arbetat på Åkestam & Holst i sex år med alltifrån kunder som  Carlsberg och Posten till SOS Barnbyar.  Nu ska hon alltså samarbeta med  sin vän och tidigare kollega från Lowe Brindfors-tiden – Lina  Elfstrand:

– Vi har väldigt kul ihop och det tycker jag är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb, säger Monica Born.

Hon tycker också att hon är lik Lina Elfstrand i det att båda två är lite av perfektionister:

– Vi ger oss inte förrän vi har gjort bästa om det så innebär att vi förkastar en idé i sista sekund, säger Monica Born.

Monica  Born har jobbat 13 år som copywriter och vunnit en rad utmärkelser -  alltifrån Guld i Cannes Lions och Eurobest till detsamma i Epica, Cresta  och Webby Awards. Hon kan även stoltsera med hela fyra guldägg och sex silverägg.

Vad hoppas du uppnå på DDB?
– Jag  vill fortsätta att göra ett bra jobb, men när man börjar på en ny  arbetsplats finns det alltid massa duktiga människor och jag hoppas att  bli inspirerad av dem, säger Monica Born.

Vad gillar du med DDB?
– Jag  anser att man har en bra bredd i sitt erbjudande. Jag tycker också att  man har en skön humor i sina jobb, säger  Monica Born.

Hon pekar också på att arbeten som Rolighetsteorin och olika kampanjer för McDonalds visar att DDB vågar ta steget längre:

– Man gör inte bara en massa safe-jobb, säger Monica Born.

Vad är du mest stolt över i din karriär än så länge?
– Jag är bland annat stolt över att ha arbetat med Friends och ligga bakom den tonalitet  som idag omgärdar dem. Man har ju faktiskt också fått en hel Arena döpt  efter sig, säger Monica Born.

Lina Elfstrand ser verkligen fram emot att få jobba ihop med Monica Born än en gång:

– Vi  lärde känna varandra på Brindfors och en vänskap växte fram efter det.  Så det ska bli sjukt kul att få jobba ihop med Monica igen, säger hon.

Hon  tycker att sina främsta kvaliteter som ad är att hon har bra koll på  vad som sker i omvärlden samtidigt som hon inte är rädd för att testa  nya saker.

Hon tycker också att hon har en god lyhördhet i det att  hon är bra på att utgå ifrån vem man egentligen gör jobbet för. Hon  delar Monica Borns uppfattning om att man är perfektionister ut i  fingerspetsarna:

– Vi kämpar in i det sista, säger Lina Elfstrand.

Hon  känner också att Monica Born och hon har en stark ömsesidigt respekt för varandra, men samtidigt är de väldigt öppna för synpunkter från varandra.

Lina Elfstrand har precis som Monica Born vunnit en rad priser - alltifrån 100-Wattaren i förra veckan till Guldägg, Silverägg och silver och brons i internationella tävlingar som Cresta, Epica och Eurobest.

Vad har du fått för reaktion från Le Bureau?

– De tycker att det är tråkigt att jag slutar, men vi har ändå en mycket god relation till varandra. LeBureau är en kanonarbetsplats, säger Lina Elfstrand.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Monica BornDDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.