Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB:s chefsduo hoppar av reklamtävling

Publicerad: 6 februari 2012, 15:42

Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson, kreativa chefer på DDB, hoppar av reklamsatsningen.

Foto: Pressbild och Björn Elgstrand.

Republikanska föreningen ska få kungen att abdikera – med hjälp av en reklamfilmstävling. DDB:s chefsduo Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson presenterades i dag som jurymedlemmar. Men efter att Resume.se kontaktat dem hoppar de av.


Republikanska föreningen och Hobby Films nya produktionsbolag Hobby Animation har utlyst tävlingen ”Befria kungen” –  bästa idén blir till en reklamfilm som ska få svenska folket att vilja avsätta kung Carl XVI Gustaf.

Resume.se fick informationen i dag där det står att det vinnande bidraget utses av en jury och utgör grunden för filmen som ska produceras av Hobby Animation och spridas via Nyheter 24:s plattformar.

I juryn sitter kända reklamnamn: Klaudia Carp, Storåkers, Thorbjörn Ruud, Try Oslo, Eka Ruola, Hasan & Partners Helsinki samt DDB-duon Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson, står det i utskicket.

När Resume.se hör av sig till Magnus Jakobsson med frågor förstår han fört inte vad det handlar om. Efter att Resume.se briefat honom meddelar han att både han och kollegan Fredrik Simonsson väljer att hoppa av.

– Detta drar vi oss ur med omedelbar verkan, skriver Magnus Jakobsson till Resume.se i ett mejl och fortsätter:

– Har missförstått att det skulle handla om politik, faktiskt. Så kan det gå. Jag ville hjälpa ett par kollegor i branschen med sin nystartade  animationsavdelning, inte bli indragen i PRO:s and CON:s ang. kungahuset, även om man i egenskap av jurymedlem inte nödvändigtvis behöver bli färgad/förespråka politiken som kommunikationen skildrar.

Oskar Bård på Hobby Film:

- Felet ligger hos oss. Vi har uppenbarligen inte varit tydliga nog i vår kontakt  med Magnus, Fredrik samt de övriga jurymedlemmarna när vi frågat om de ville delta som jurymedlem i reklamtävlingen för Republikanska Föreningen, vilket vi självklart borde ha varit.

- Vi ska nu ringa runt till övriga jurymedlemmar och se om de fortfarande är intresserade av att delta, vilket vi hoppas. Är det någon som känner sig obekväm i situationen så får de självklart kliva av juryn. Jag tar personligen på mig ansvaret och är jätteledsen att vi ställt till det. Tävlingen fortgår dock som vanligt och vi hoppas på många bra bidrag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.