Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB stoppar ökning av personalstyrkan

Publicerad: 5 december 2012, 13:09

DDB:s lokaler.

Foto: David Liljas.

Ett antal personer lämnar DDB. Vissa går vid årsskiftet, andra under våren. Byråns vd David Sandström vill inte att byrån blir fler än nuvarande cirka 150 anställda: – Vi måste lära oss att jobba bättre. Det finns inget självändamål i att växa med antalet personer, säger han.


Ämnen i artikeln:

David SandströmDDB

Resume.se kunde nyligen berätta att DDB tappar Trygg-Hansa som kund. Att  ett antal personer lämnar byrån har inget att göra med detta, enligt  David Sandström, vd för DDB:
– Vi visste redan i somras att vi skulle förlora Trygg-Hansa, säger han.

Två planners ska bland annat lämna byrån.  Totalt tre personer flyttar utomlands på grund av personliga skäl, två personer har fått andra erbjudanden, varav den ena blir marknadschef på Unicef, medan den andra har blivit chefredaktör på Metro Student.

David Sandström menar att det rör sig om helt naturliga avgångar:
– Vi har en låg personalomsättning för att vara en byrå med hela 150  anställda. Vi känner oss glada och stolta över att få fram så starka  talanger att de får spännande jobberbjudanden från andra verksamheter,  säger han.

Han poängterar också att DDB har ett antal tunga personer på väg in, men  det finns alltså inget självändamål i sig att ersätta en person som  försvinner:
– Jag tycker det är viktigt att inte jobba binärt med personalfrågor,  utan det handlar hela tiden om att säkerställa att vi är så effektivt  staffade som vi bara kan, säger David Sandström.

Han pekar på att DDB växte från 110 personer till 150 personer under bara ett par år, vilket kan ställa till problem:
– Det blir mycket rörelse då många kommer in i ett svep. Nu när vi inte  har vuxit med lika många personer på sistone har vår personalomsättning  snarare gått ned, säger David Sandström.

Han bekräftar dock Resume.se:s uppgifter om att det rör sig om totalt  5-6 personer som försvinner från byrån, varav vissa går vid årsskiftet,  medan andra försvinner under våren:
– Det här är livets gång, säger David Sandström.

Men det rör sig alltså inte om något sparpaket eller liknande?
– Nej, det är inget Saab-paket om man säger så, säger David Sandström.

Han menar också att han inte går efter någon handbok eller liknande när  det gäller hanteringen av hur stor personalstyrkan egentligen ska vara,  utan att man hela tiden jobbar med frågan.

Är det några chefer hos er som försvinner?
– Vi jobbar inte med chefer på det viset. Vi är inte Astrazeneca. Jag  ser det snarare som att ett antal duktiga personer försvinner, säger  David Sandström.

Han berättar också att DDB inte är omöjligt när det gäller att rucka på  uppsägningstider och liknade samt att man skiljs åt som vänner:
– Vi ska ha en avskedsfest för våra planners, säger David Sandström.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

David SandströmDDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.