Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB tar över Telia

Publicerad: 29 januari 2009, 08:59

Det blir DDB som tar över reklamuppdraget för Telia.
Samtidigt drar Telia som är Sveriges största annonsör ner på reklambudgeten.


Ämnen i artikeln:

TeliaDDBStoråkers McCann

Josefin Lundmark

– Det är ingen dramatik. Vi har jobbat med Storåkers under en lång tid. I stora drag är vi mycket nöjda med samarbetet, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör på mobility services på Telia.

Telia var under fjolåret Sveriges största annonsör med en bruttoinvestering på hela 754 miljoner kronor. Valet av ny reklambyrå har pågått i ett halvår. Nu står det klart att DDB tar över.
  – DDB utmanar oss att vässa vår kommunikation. De ska bland annat se till att vi får ut budskapet om att vuí har det bästa nätet och att vi har en hög servicegrad.

Ni kommer att dra ner på reklamköpen?
– Det pågår ett stort effektivieringsprogram på Telia och det gäller även marknadsinvesteringarna. Vi ska också bli bättre på att använda våra egna kanaler. Mobilen ska bli en självklart kanal.

Vad händer med Teliafamiljen
?
– Den fungerar bra. Där har Storåkers gjort ett fantastikt jobb, så vi planerar att fortsätta använda dem även i framtiden.

När sker bytet?

– Vi har sex månaders uppsägningstid med Storåkers.

Är det klart med vilka ni ska jobba med på DDB?
– Vi har stort förtroende för den arbetsgrupp som deltog i pitchen och vi vill gärna fortsätta jobba med den. Men vilka personer det är vill jag inte kommentera i dagsläget.

Var det något jobb DDB gjort för några av sina befintliga kunder ni uppskattade?

– Inte direkt. Det viktigaste var att de har ett totalt perspektiv på våra utmaningar. Men en av DDB:s styrkor är att få ut kommunikation ända ut i butik och det tycker vi är viktigt.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TeliaDDBStoråkers McCann

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.