Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

DDB värvar från Ester

Publicerad: 11 januari 2010, 16:43

Idag börjar Daniel Vaccino som ny kreatör på DDB. Närmast kommer han från Ester. Kreativa DDB-chefen Andreas Dahlqvist var bland annat imponerad av Esters framgångsrika kondomkampanj för Lafa.


Ämnen i artikeln:

EsterDaniel Vaccino

Daniel Vaccino ny på DDB.

Idag är 35 av DDB:s 90 anställda kreatörer. Vilka uppdrag Daniel Vaccino ska arbeta med är inte bestämt, men han kan komma att bli involverad i storkontot Telia:
– Vi har redan en arbetsgrupp för Telia, men det är inte alls omöjligt att Daniel Vaccino ska ingå i denna, säger Andreas Dahlqvist.

Danel Vaccino är 32 år och kommer närmast från Ester. Där har han förutom kondom-kampanjen för Lafa - Enheten för sexualitet och hälsa Stockholms läns landsting - även arbetat med att bokförlaget Forum som gett ut Alex Schulmans debutroman ”Skynda att älska”. Han har även arbetat med kampanjer för förlaget Bonnier Carlsen.

Nu väntar alltså nya utmaningar på DDB:
– DDB är fantastiskt duktiga så först hoppas jag bli lika duktig som de andra och på sikt hoppas jag kunna bidra med en del goda idéer. Jag har bland annat erfarenhet av hur man kan göra mycket med lite medel. Jag har också en förkärlek för att tänka i form av nya medier samt att skriva långa och ändå slagkraftiga copytexter, säger Daniel Vaccino.

Enligt Andreas Dahlqvist utmärks en bra kreatör av konceptuell höjd och idé-drivet tänk. Man ska inte vara beroende av format och kanaler:
– Daniel Vaccino befinner sig fortfarande i början av sina stordåd, men har redan bevisat sin förmåga och att han är en duktig kreatör. Han matchar också byrån på ett personligt och kreativt plan, säger Andreas Dahlqvist.

I dagarna startade tredje säsongen av TV-serien Mad Men. Daniel Vaccino tycker han har få likheter med seriens huvudperson Don Draper:
– Förut rökte jag otroligt mycket, men det har jag slutat med. Kanske frillan är något lik, säger Daniel Vaccino.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

EsterDaniel Vaccino

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.