Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De är årets Kycklingstipendiater

Publicerad: 29 april 2015, 13:37

Frida Siversen Ljung, Rickard Beskow, Michael Sitkiewicz, Eva Wallmark och Laerke Herthoni.

Fem unga kreatörer är med och delar på Kycklingstipendiet i år. De är Frida Siversen Ljung (DDB), Laerke Herthoni (Folke Film) och trion Eva Wallmark, Rickard Beskow och Michal Sitkiewicz (Åkestam Holst).


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2015Laerke HerthoniKycklingstipendiet

Kycklingstipendiaterna har utsetts av en särskild jury som i år bestod av reklamforskaren Nina Åkestam, DDB-copyn Olle Langseth, Lotta Åkerup, ad på King och Åkestam Holst-copyn Desiré Engström.

Motiveringarna lyder:

Frida Siversen Ljung: "Det här är en person som gör sina jobb med en helt egen ton. Som får en till synes grå och träligt brief att resultera i underfundiga idéer, oftast konstruerade kring en kärna av krass humor. Denna person behärskar inte bara hantverket. Hon har dessutom självförtroende nog att låta sin egen personlighet lysa igenom i varje jobb".

Eva Wallmark, Rickard Beskow och Michal Sitkiewicz: "Herregud. Här har vi ett knippe idéer som varje kreatör hade sålt sin gamla mormor för att få ha i sin mapp. Idéer som är lika smarta som de är eleganta. Lika provokativa som tankeväckande. De som ligger bakom de här idéerna måste därför ögonblickligen tilldelas ett kycklingstipendium".

Laerke Herthoni: "Genom dina jobb visar du att viktiga saker inte behöver vara tråkiga. Genom dina tunga uppdragsgivare visar du att ung inte behöver vara samma sak som oerfaren. Och genom att ge dig in i den kanske mest mansdominerade branschnischen av alla, och göra det helt otroligt jäkla asbra, visar du vägen framåt inte bara för dig själv, utan för många andra".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.