Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De är årets kycklingstipendiater

Publicerad: 25 april 2013, 15:23

Kycklingarna.

Fyra unga kreatörer är med och delar på Kyckling-stipendiet i år. Det är Kristin Lidström, Jeremy Phang, Agnes Stenberg-Schentz och Leo Magnusson som lyfts fram.


Ämnen i artikeln:

KycklingstipendietGuldägget 2013Guldägget

På Guldäggsgalan i Stockholm annonseras vilka som tilldelas årets Kycklingstipendium. Juryn, som består av Martin Bartholf (Lowe Brindfors), Camilla Wallander (Berghs), Malin von Werder (Garbergs) och  Gustav Johansson (Camp David), motiverar här sina val:

Kristin Lidström: I hennes illustrationer får personer liv och uttryck, som på en gång är träffsäkra och samtidigt banbrytande. Det finns en tydlig historia i allt hon gör. Som formgivare leker hon med enkla idéer som får ta plats och bre ut sig till överväldigande skapelser. Juryn förundras över såväl hennes produktivitet som hennes skicklighet, och ju mer de ser desto mer vill de ha. Det här är början på något stort! Årets Kycklingstipendium går till Kristin Lidström.

Jeremy Phang & Agnes Stenberg-Schentz: Det bär nästan emot att kalla de här reklamkreatörerna för Kycklingar, när deras jobb rakt igenom känns fullfjädrade. De har redan hunnit jobbat med några av Sveriges mest folkkära och välkända varumärken. Och gång på gång visar de hur man gör snabb och enkel kommunikation med en självklar tilltro till idén. Dessutom förpackar de sina idéer i matchande formgivning med nästan ruggig precision. Juryn väntar med spänning på vad som kommer härnäst! Årets Kycklingstipendium går till Jeremy Phang och Agnes Stenberg-Schentz

Leo Magnusson: Det är enkelt att göra reklam som berör. Åtminstone om man uttrycker sig med personlighet och lust – så som vinnaren av årets Kycklingstipendium gjort. Under ytan anar juryn ett visst mått av galenskap, och kanske är det just det som gör att hans jobb bryter igenom den ack så strida ström av kommunikation som annars forsar förbi oss. Han har bett Norges Stadsminister om bistånd till Sveriges hemlösa och dessutom fått upp Tommy Nilsson på allas läppar. Årets Kycklingstipendium går till Leo Magnusson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.