Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De är bäst i Skåne

Publicerad: 23 november 2010, 13:38

Markus Reklambyrå tog hem kategorin Hela Skånes annonspaket print och vann därmed en halv miljon i annonsutrymme åt rockklubben Debaser. Relevans vann den andra kategorin Hela Skånes print i Resumés tävling Hela Skånes bästa reklam.


Ämnen i artikeln:

Markus ReklambyråRelevansHela Skåne

Hela Skånes annonspaket print

Hela Skånes print

Relevans i Helsingborg och Markus Reklambyrå i Linköping. De är de stolta segrarna i Hela Skånes bästa reklam 2010. Men även Guts & Glory, Konovalenko och Ekros & Hultberg fick ta emot pris på Slagthuset i Malmö igår kväll.

Kvällens största vinnare var rockklubben Debaser som vinner en halv miljon i annonsutrymme i Hela Skånes annonspaket. Detta tack vare Linköpingsbyrån Markus Reklambyrås och den Malmöbaserade kreatören Markus Lindsjös annons för Debaser med en skål med öronproppar på lunchbordet.

Tvåa kommer Konovalenko med sin annons för Doro, telefontillverkaren som inriktar sig på lättanvända telefoner för äldre. Och trea Guts & Glorys annonser för Naturkompaniet som visar på hur väder kan upplevas för den som klär sig rätt.

Kravet på de tävlande i denna kategori, Hela Skånes annonspaket print, är att annonsören inte har gått i nämnda annonspaket tidigare. Det ska alltså vara opublicerade, men av kunden godkända, annonser som tävlar.

Här finns möjlighet att ta sig lite vidare svängar för de som strävar efter kreativ höjd och vill locka en kund med en halv miljon i mediautrymme. Kunden kan vara en av byråns existerande kunder eller en kund man inte har i dagsläget – men vill ha i framtiden.

Tanken med kategorien är att det ska vara en dörröppnare: för annonsörer att testa ett printpaket de inte gått i tidigare och för byråer att närma sig kunder man har en briljant idé för men ingen kundrelatin med i dag.

Den andra kategorin är en alldeles vanlig printtävling för kreativa annonslösningar. I den vinner läkemedelsbyrån Relevans i Helsingborg med en, enligt juryn, ovanligt relevant liknelse mellan en husrenovering och Astella Pharmas hudsalva Locobase Repair.

Tvåa Ekros & Hultberg med sitt koncept för Helsingborgs Dagblads söktjänst på webben. Där täcker de vägskyltarnas kilometerangivelser med antal klick på deras sajt. Guts & Glory kom även trea i denna kategori med en annan tidningskund City, som visar sig som tidningen för alla i stan genom att placera människor på stan som om de vore hemma.

Fakta

Hela Skåne bästa reklam är ett samarbete mellan Resumé och Hela Skåne.

Tävlingen arrangeras för andra året i rad. Juryn består av kreatörer som är bevisat duktiga på regional och lokal reklam.

I 2010 års jury satt Lasse Kampe Mecka, Ulrika Goos Goss, Patrik Spång Jerlov/Cordovan, Annika Fredriksson Vinter och Jimmy Nilsson Confetti.

Prisutdelningen hölls i kväll, onsdag, på Slagthuset i Malmö.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.