Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De dömer i Ute

Publicerad: 4 februari 2014, 09:38

Anna Qvennerstedt, Bosse Rönnberg och Meg Tivéus

Foto: Hanna Teleman, Sören Andersson och Karina Ljungdahl

Utomhusreklambolaget JCDecaux presenterar juryn för den sjunde upplagan av utomhusreklamtävlingen Ute by JCDecaux, bland alla Sveriges reklambyråer. En nyhet för 2014 är att tävlingen är indelad i två steg och att byråerna lämnar in bidrag i två format.


Ämnen i artikeln:

Anna QvennerstedtBosse RönnbergEwa Björling

JCDecaux har låtit Sveriges kreatörer tävla i smart och kreativt utomhusreklam sedan 2008. Kunden som de tävlar för är alltid en ny aktör på marknaden, utan marknadsföringsbudget, men som står för bra värden.

Historiskt sett har endast 15 byråer fått sina bidrag exponerade på reklampelare över hela Sverige. Den hemliga kunden avslöjas enligt tradition under den årliga brieffesten.

Nytt för i år är att de tävlande byråerna ska ta fram två bidrag, ett i Eurosize- och ett i full size-format. En annan innovation är att urvalsprocessen är indelad i två steg där 25 byråer väljs ut att lämna in sina tävlingsbidrag i steg ett. Utifrån dem väljs sedan de 15 bästa bidragen ut och dessa exponeras på 1300 reklamskyltar runtom i landet. Årets jury består bland annat av namnkunniga reklamare, politiker och marknadschefer.

– Med den juryn är jag säker på att ribban hamnar högt. Precis så högt som den skall ligga för att jag ska åta mig uppdraget, säger Lars Falk, juryordförande i ett pressmeddelande.

Årets jury
Lars Falk, juryordförande
Anna Qvennerstedt, copy Forsman & Bodenfors
Ewa Björling, handelsminister
Lotta Onajin, marknadschef Comviq
Hans Brindfors, ECD
Johan Hallin, marknadsdirektör Lindex
Anders Wester, AD
Magnus Heljeberg, VD JCDecaux
Ulf Spendrup, marknadschef Spendrups
Ulf Hermansson-Samell, marknadschef SAS
Frank Hollingworth, CD King
Meg Tivéus, styrelseproffs  
Bosse Rönnberg, copywriter

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.