Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De första Novorna är här

Publicerad: 5 oktober 2011, 11:27

Factum i Skövde och Syre i Östersund är de första byråerna att uppnå Nova-klassificering i Resumés Stjärnor. Kraven är något fler än för en stjärncertifiering.


Medarbetarna på Factum i Skövde.

– Det känns jättekul. Genast när vi fick reda på att vi klarat kraven så började vi använda det i vår marknadsföring, säger Desirée Lerider, som är vd för reklambyrån Factum i Skövde.

Varför har ni klarat er så bra?
– Anledningen till att vi har klarat oss så bra är att vi har flera olika kundkategorier. Har det gått dåligt för någon så har någon annan täckt upp. Vi har spridit våra risker.

Vad är ni särskilt stolta över under året?
– En grej finns det som vi är lite extra stolta över. Vi har funnits här på orten sedan 1980 och varit mer eller mindre inblandade i samtliga lokaltrafikföretag över landet när de har behövt ladda om sina varumärken. I år gjorde vi en reklamfilm för Länstrafiken i Mälardalen, alltså länstrafiken i Sörmland, Örebro och Västmanland. De var väldigt modiga och den reklamfilmen är något som vi är riktigt stolta över. Annars är den typen av företag ofta väldigt produktinriktade.

Vad har ni annars på gång framöver?
– Möbelmässan är på gång snart, så därför arbetar vi mycket med de av våra kunder som är aktuella för mässan. Dessutom ska vi göra en kampanj för Falköpins mejeri. Det blir kul, för det är något som kommer att synas ute hos dig och mig. En annan rolig sak är att vi blev den enda byrån i Skaraborg när landstinget i region Västra Götaland gjorde sin upphandling. Totalt är det tre byråer och vi blev en av dem, vilket är en fjäder i hatten.

Kraven för att bli en Resumés stjärna är minst 3 bokslutsperioder med genomsnittlig omsättning över 1 miljon kronor. För att bli Nova krävs dessutom minst 4 anställda samt att man lämnat in en affärsplan, en beskrivning av byråns arbetsprocess och att någon på byrån har ARU-kompetens.

– Det är jättebra att Resumé i år har utökat Resumés Stjärnor med Novorna. Få byråer kan presentera en affärsplan, vilket är pinsamt. Därför är det bra att Resumé tar detta initiativ, säger byrådoktorn Håkan Bodman på Inhouse som varit med och utarbetat kraven.

26 oktober startar stjärnturnén i Skövde. Läs mer om certifieringen och turnén här.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.