Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"De har hamnat i händerna på klåpare"

Publicerad: 13 augusti 2010, 12:40

Både Moderaternas och Socialdemokraternas valaffischer sågas nu vid fotknölarna av reklamveteranen Bosse Rönnberg. – De har hamnat i händerna på klåpare säger Rönnberg till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Bosse RönnbergSocialdemokraternaModeraterna

Bosse Rönnberg. Foto: Tobias Rydergren.

Igår släppte Moderaterna som Socialdemokraterna sina affischer som ska bereda vägen till vinst i valet den 19 september.

Men, ska man tro reklamvetaren Bosse Rönnberg, är affischerna bortkastade pengar, och båda partiernas valaffischer sågas vid fotknölarna.
– Valaffischerna har ingen betydelse alls. Partierna borde lägga pengarna på annat.

– Både Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin har hamnat i händerna på klåpare. De är ju egentligen smarta människor, men jag tror ingen av dem vaknar i morgon bitti och tänker att ”det här blev ju skitbra”, säger Bosse Rönnberg till Expressen.

Han gör dock ett tillägg.

– Sossarnas försökte ändå med lite spännande bilder, medan Moderaterna gjorde vad man kunde förvänta sig från dem och lite av klicheér. Bra reklam lämnar en känsla efter sig, men när man tittar på Moderaternas affischer finns den känslan inte där. Å andra sidan är politiska partier något av de svåraste man kan jobba med och jag är övertygad om att både (M):s och (S):s byråer hade bättre lösningar från en första början men att de urvattnats på vägen, säger Bosse Rönnberg till Resume.se.

Det var igår vid en presskonferens som partierna presenterade sina affischer, Moderaterna med sin slogan: Framåt tillsammas, gjord av Storåkers McCann. Socialdemokraternas slogan: Vi kan inte vänta, gjord av Acne.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.