söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De lanserar det nya bostadsområdet Umami

Publicerad: 2 maj 2016, 09:19

Fastighetsbolaget Wallenstam planerar ett stort bostadsområde i Hallonbergen i Stockholm. Detta har nu fått sitt namn efter smaken Umami. Byråerna inom BBS Group ligger bakom.

Ämnen i artikeln:

Wonderland EventMindmakers PRBerntzonBylundSocial Minds

FT

Fredrik Thambert


I år börjar fastighetsbolaget Wallenstam att bygga ett område med cirka 900 lägenheter, butiker och mötesplatser i trakterna kring Hallonbergen och Sundbyberg utanför Stockholm. För att sätta det nya läget på kartan har de anlitat BBS Group för att utveckla ett koncept kring lanseringen.

De har kommit fram till att området ska heta Umami Park efter den "femte smaken".
– Vi började med att utveckla ett namn för konceptet och bostadsområdet, kommenterar Joachim Berntzon, kundasvarig på BBS Group. Vi hittade ett perfekt namn i Umami, som ju är namnet på den femte smaken och smaken som upphöjer andra smaker. Umami är ett namn som har många av de värden vi vill förmedla. Dessutom är det ett namn som ger bra utrymme för associationer, det är varken svenska eller engelska och det andas något nytt.

Ledorden för fastighetsprojektet är mat, natur, hälsa och möten mellan människor. Kanske inte det som man främst förknippar Hallonbergen i dagsläget.
–  Hallonbergen är ju ett område som många nog uppfattar som en mindre spännande förort. Men de ambitioner Wallenstam har kommer definitivt att förändra området rejält. Den kommunikativa utmaningen ligger i att förändra bilden redan innan området är färdigt, enligt Joakim Berntzon.

Redan innan bostadsprojektet tar ordentlig form genomför man en rad events i området. Platsen för eventen är en tidigare lagerlokal och går under konceptet Umami Market.
– På onsdag lanserar vi "Umami the 5th taste of art", det blir Skandinaviens största street-art utställning med 85 konstnärer från hela världen. Eventet är öppet för alla under två helger och är ett tydligt exempel på ambitionen med området, säger Joachim Berntzon.

Uppdragsgivare Wallenstam
Annica Modin och Douglas Sandor

Arbetsgrupp BBS Group:
Joachim Berntzon, strateg och kundansvarig BerntzonBylund
Anna Mourou, Creative Director Wonderland Event
Lisa Stenberg, PR-konsult Mindmakers
Nora Sjöstedt, producent Socialminds
Tomas Gromkowski, Art Director BerntzonBylund
Martin Stadhammar, copywriter BerntzonBylund
Jacob Kinnander, produktionsledare BerntzonBylund
Joakim Millqvist, filmproducent BerntzonBylund
Helena Börjesson, producent Wonderland Event.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev