Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De leder kategorierna i Guldägget

Publicerad: 3 februari 2017, 12:27

Övre raden: Anna Romson, Olle Langseth, Nina Granath, Guldägget. Nedre: Petter Ödeen, Petra Seiler Albrektsson, Martin Ringqvist, Lotta Ågerup.

Här är de sju personerna som är ordföranden i Guldäggets olika discipliner.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDesignbyråerMartin RingqvistPetter ÖdeenGuldäggetAnna RomsonOlle LangsethDigitalbyråerGuldägget 2017

Magnus Jakobsson som är cd på Åkestam Holst är huvudordförande i årets upplaga av Guldägget. Nu presenteras de personer som ska leda tävlingens olika kategorier. Det är en skara på sju personer (tre män och fyra kvinnor) som alla har presterat på toppnivå de senaste åren.

Kategori PR, Event och Direkt
Petra Seiler Albrektson, Art Director/Head of Talent och medgrundare på Round & Round.

Var hon under åtta år AD på Åkestam Holst och jobbade bland annat med IKEA, SAS, Pressbyrån, Posten, Pause Ljud & Bild. Utöver ett flertal reklampriser har hon suttit i jurys för tävlingar som Cannes Lions, New York Festivals och Guldägget.

Kategori Förpackningsdesign och Identitetsdesign
Nina Granath, Creative Director på Stockholm Design Lab

Nina Granath har jobbat på Stockholm Design Lab de senaste åtta åren. Hon är utbildad på Berghs School of Communication och har vunnit en rad utmärkelser i prestigefulla designtävlingar varav några är Guld och Brons i Cannes Lions, Red Dot, Design S, Hong Kong Design Award samt flera Guld och Silverägg i Guldägget. Hennes arbete finns representerat på Nationalmuseum i Stockholm.

Kategori Film och Audio
Petter Ödeen, Creative Director på Garbergs

Petter Ödeen har jobbat på Garbergs sedan 1990 då han började som assistent till byråns Art Directors. Han har vunnit Guldägg, 100- Wattare, guldlejon, Eurobest-guld, Epica-guld och inte minst Columbi Ägg. Petter är mest stolt över de koncept han varit med och utvecklat för företag som Glocalnet, NetOnNet, Ipren, Shell, Loka, Gröna Konsum och Södra.

Kategori Hantverk
Anna Romson, Creative Director och grundare på Cogs Creative

Anna Romson är utbildad i grafisk design på Massachusetts College of Art i Boston, och i organisation och ledarskap på Gestaltakademien. Hon har arbetat som Art Director på Hall & Cederquist, drivit och haft sitt eget namn på byrån Romson och varit Creative Director på Leo Burnett. I prisskåpet finns Guldägg, 100-wattare, lejon från Cannes och priser från Eurobest och Epica.

Kategori Innovation och Onlinefilm
Martin Ringqvist, Kreatör på Forsman & Bodenfors

Martin Ringqvist har kammat hem inte mindre än 13 Guldägg, 26 silverägg och 52 diplom.

"Förra året var han övertygad om att han dessutom skulle vinna Guldskrift för första gången. Men nä. Det snodde John Schoolcraft mitt framför näsan på honom. En man som på sin höjd kört Martins texter genom Google Translate innan de hamnade på Oatlys förpackningar. Men strunt samma. John har inte några lejon från Cannes. Martin har 34 (inklusive 2 Grand Prix). Och Johns rökfärgade glashylla hemma i arbetsrummet på Engelbrektsgatan i Malmö står fortfarande och samlar damm, medan Martin blivit tvungen att förstärka väggen för att kunna hålla upp alla de statyetter han förärats av The One Show, Clio och D&AD. Att belysa detta faktum kan dock visa sig vara ödesdigert, då Mr Schoolcraft inte bara sitter i årets jury för Guldskrift, utan också råkar vara Martins kund".

Kategori Digitalt och Mobilt
Lotta Ågerup, Art Director på King

Art Director på King sedan 2005. Hon började sin karriär på Forsman & Bodenfors där hon även var delägare. Lotta Ågerup har vunnit flertalet Silverägg och guld i Cresta och Epica och många andra utmärkelser i svenska och internationella tävlingar som Cannes Lions, ANDY, Eurobest, LIA and Clio.

Kategori Annonsering, Utomhus och Integrerat
Olle Langseth, Kreativ Chef på DDB Stockholm

Olle Langseth är kreativ chef på DDB Stockholm och har bortåt 20 års erfarenhet som kreatör på ledande byråer. Han har vunnit Guldägg och omkring ett tjog silverägg genom åren, tillsammans med åtta Cannes-lejon och motsvarande utmärkelser i andra internationella tävlingar. Han är dessutom tillsammans med Lars Forsberg och Anna Qvennerstedt den ende som vunnit copywriterpriset Guldskrift två gånger.

"Olle har renässansmänniskan som ideal och eftersträvar därför en hög nivå av kunskap inom mänsklighetens alla fält, något han också märkt påverkar hans yrkesutövning i positiv riktning".

De nominerade bidragen till Guldägget 2017 presenteras på Guldäggsvernissagen den 23 mars. Guldäggsgalan äger rum den 4 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.