Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De planerar "Adam & Eva 2"

Publicerad: 28 maj 2010, 11:51

Hannes Holm är aktuell med nya reklamfilmsinspelningar för Lidl. Resume.se kan avslöja att han även, tillsammans med Måns Herngren, planerar en uppföljare till 1990-talets biosuccé Adam & Eva. – Vi har kommit en bit och pratat med Björn Kjellman och Josefin Nilsson om det, säger Hannes Holm till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Måns HerngrenLidl

Hannes Holm och Måns Herngren. Foto: Resume.se.

Hannes Holms och Måns Herngrens långfilm Adam & Eva, som kom 1997, med Björn Kjellman och Josefin Nilsson i huvudrollerna blev en av 1990-talets största svenska bioframgångar.

Nu – 13 år senare – planerar regissörsduon en uppföljare.

–  Visst finns det tankar på det. Jag och Måns har diskuterat det, och också pratat med Björn Kjellman och Josefin Nilsson. Vi har kommit en bit, men något manus har inte påbörjats än, säger Hannes Holm till Resume.se.

Idén är att det ska handla om hur karaktärernas tillvaro ter sig i dag.

– Det är bara att titta på våra egna liv, och hur de ser ut i dag. Det finns mycket att hämta där, ha ha, säger Hannes Holm.

När kan en sådan film bli klar?

– Det är jättesvårt att säga.

Hannes Holm och Måns Herngren har samarbetat i 27 år.

Det gör de även nu, i reklamfilmssammanhang. Fast på ett något anorlunda sätt. Måns Herngren har gjort de senaste reklamfilmerna för lågpriskedjan Lidl – nu tar Hannes Holm över och spelar in de kommande filmerna som spelas in i helgen med reklambyårn Grey och Fladenfilm. 

– För kunden blir det nog ingen skillnad, fast jag är lite bättre än Måns ha ha, säger Hannes Holm. Måns och jag har alltid velat att det ska vara underhållande – till en viss gräns, så att man inte släpper undertexterna. Man vill förklara VARFÖR något är bra.

– Den här gången valde vi att dela upp det. Vi kan varandra utan och innan och vi ville ”separera” för att fortsätta bli överraskade.

Hannes Holm kommer att sätta sin egen prägel på de kommande Lidl-filmerna.

– Jag vill göra konceptet med karaktären John, som jobbar i butiken, ännu mer levande och livfullt, med mer glimten i ögat.

Han handlar själv på Lidl där han bor i Limhamn, säger han. Och han menar att det är inspirerande att göra reklamen för en kedja som skiljer sig så mycket från andra matvarubutiker – att det är ett "skitbilligt bra alternativ".

Det var ett tag sedan sist som Hannes Holm gjorde reklamfilm. Han har senast gjort långfilmen ”Himlen är oskyldigt blå”, som kommer i oktober. Även Måns Herngren jobbar med en långfilm.

Om några år kan de alltså bli aktuella på bio tillsammans igen – med ”Adam & Eva 2”.

Fotnot: Hannes Holms reklamfilmer för Lidl har premiär i slutet av juni.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Måns HerngrenLidl

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.