söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De prisar mest jämställda byrån

Publicerad: 19 maj 2015, 10:24

Sophie Lokko och Ellinor Ekström.

Foto: Christian Gustavsson.

Guldägget, Guldnyckeln, Guldbladet... Nu kommer ännu en reklamtävling: Guldvågen. Men till skillnad mot de andra belönas här den mest jämställda byrån.

Ämnen i artikeln:

Add GenderGuldvågenSophie LokkoEllinor Ekström

FT

Fredrik Thambert


Bakom initiativet Guldvågen står kreatörerna Ellinor Ekström och Sophie Lokko tillsammans med Add Gender som också har tagit fram Resumés jämställdhetsindex. Syftet bakom priset är att talanger och kunder enkelt ska kunna se vilka byråer som är bäst på jämställdhet, eller annorlunda förklarat, vilka som lyfter och belönar de anställdas kompetens - oavsett kön.

– Vi vill jobba för att reklambranschen ska bli världens bästa bransch, och känna att vi som unga kvinnor har en möjlighet att lyckas i den. Med flera år framför oss av intensivt och hårt arbete i reklambranschen vill vi ha likvärdig möjlighet att avancera på byråerna som våra manliga kollegor med samma kompetens - så är det inte idag, säger initiativtagaren Ellinor Ekström i en kommentar.

Priset har tagit sin form under våren och kommer att delas ut i höst. En statyett tas just nu fram av Elin Lindström på Beckmans Designhögskola. Analys- och rådgivningsföretaget Add Gender tillhandahåller datan som ligger till grund för utmärkelsen.

– När siffror och statistik kan visa att det går bättre för de byråer som är bäst på att inkludera känns det ganska befängt att det går så långsamt som nu. Trots att branschen har en jämn könsfördelning överlag försvinner kvinnorna på väg till beslutsfattande positioner. Det hoppas vi kunna ändra på, kommenterar Sophie Lokko.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev