Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De ska hjälpa Moderaterna vinna val på lokal nivå

Publicerad: 7 februari 2017, 15:50

Rasmus Törnblom och Elvira Hellsten.

Foto: Pressbilder

Förre MUF-ordföranden Rasmus Törnblom startar "Valvinnarverkstan" tillsammans med Elvira Hellsten. De ska hjälpa Moderaterna vinna lokala val runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerModeraternaPolitik

I höstas misslyckades Rasmus Törnblom med att bli omvald som ordförande för Moderata Ungdomsförbundet. Nu pluggar han historia på universitetet, men på deltid ska han börja arbeta med det nystartade projektet "Valvinnarverkstan". Detta gör han tillsammans med Hellsten Kommunikation som drivs av Elvira Hellsten.
– Vi har jobbat tillsammans tidigare och har lång erfarenhet av att arbeta med moderat kommunikation. Jag vill göra mitt inför valrörelsen 2018. Det här är en idé som funnits länge men som inte har förverkligats förrän nu. Vi ser ett tomrum att fylla då mycket vikt läggs centralt, men det sker 300 andra valrörelser runt om i kommuner, landsting och regioner, säger han.

Valvinnarverkstan erbjuder hjälp med saker som strategi, kommunikation och grafisk formgivning till Moderaternas olika lokala föreningar. På så sätt blir de en slags moderat inhousebyrå.
– Det här är en unik satsning i svensk politik. Valvinnarverkstan är en partikopplad byrå i den lokala valrörelsen. Man ska inte behöva ett stort eget kansli. Det ska räcka med oss och de lokala krafterna för att bedriva en vinnande valrörelse, säger Rasmus Törnblom.

Är det ditt sätt att fortsätta arbeta partipolitiskt efter MUF?
– Det kan man säga. Jag tycker mycket om Moderaterna och är mån om att valet blir så bra som möjligt. Det här är ett jättebra sätt att göra det på.

Målet är att kunna hjälpa till i hälften av alla 300 valen.
– För mig personligen är det roligt att kunna gå ännu fler mil för Moderaterna, tillsammans med Rasmus. Hellsten Kommunikation har jobbat med moderata föreningar länge men i liten skala. Nu vill vi göra mer. Mycket mer. Jag drivs av att kunna påverka genom det jag kan bäst – kommunikation, inte att sitta i långa fullmäktigemöten eller stå längst fram. Det finns så många andra som är bättre på det och jag vill hjälpa till att lyfta dem, säger Elvira Hellsten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.