Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De ska skydda dig mot bedragarna

Publicerad: 31 mars 2014, 13:13

Hur skyddat är ditt personnummer? Det vill säkerhetsföretaget mySafety ha svar på. I sin nya kampanj ska de skydda svenska folket från identitetskapare.


Ämnen i artikeln:

Friends AgendaMySafetyLigistfilmIUM

I dag är folk skyddade i det mesta de gör. Bälte används vid bilkörning, cykelhjälm vid cykelturen och reflexvästar vid promenaden. Men personnumret är vi inte lika rädda om. Det menar mySafety som vill uppmärksamma beteendet med en ny kampanj.  

– Vi jobbar med vardagssäkerhet och där ingår skydd för personer och deras ägodelar. Vår id-skyddsförsäkring har ökat, på grund av att kapningarna ökat. Vi vill berätta om att det finns skydd att få, säger Sophie Gernandt, marknadschef på mySafety.  

Ett digitalt test i samband med kampanjen ska mäta svenska folkets kunskaper om identitetskapningar.

– Genom att svara på ett antal frågor vill vi öka medvetenheten kring hur människor kan tänka för att skydda identiteten. Många säger till exempel att själva stölden skett via brevlådan, vilket alla inte är uppmärksamma på, säger Sophie Gernandt.  

Kampanjen marknadsförs också via radio och utomhusreklam.  

Den är framtagen i samband med Hill Marketing, IUM, Ligistfilm och Friends Agenda.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.