Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De startar modellagentur som avviker från normerna

Publicerad: 17 februari 2017, 09:22

Amanda Schulman och Hannah Widell.

Hannah Widell och Amanda Schulman drar igång Lily & Jack – en ny agentur som ska representera ett bredare spektrum av former och etniciteter.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerAmanda SchulmanHannah WidellPerfect Day

Den typiska fotomodellen är vit och pinnsmal. På senare år har idealen luckrats upp allt mer. Men det är fortfarande svårt att hitta modeller i större storkekar och andra hudfärger. Därför startar Hannah Widell och Amanda Schulman, systrarna bakom bolaget Perfect Day, den nya modellagenturen Lily & Jack.

– Vi har fått leta med ljus och lykta efter kvinnor som inte representerar det typiska idealet vi ser alldeles för mycket av i media idag. Efter att ha förbannat oss över hur svårt detta varit bestämde vi oss helt enkelt för att starta vår egna agentur. Vi vill jobba för en mer varierad bild, en som faktiskt speglar riktiga människors utseende och som flera kan känna igen sig i. Idealen är skrämmande och får oss att känna oss otillräckliga. Det måste få ett stopp och förhoppningsvis håller modebranschen med oss i detta, säger medgrundaren Hannah Widell i ett pressmeddelande.

Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow tillhör modellstallet hos Lily & Jack från start. Framöver kommer de att aktivt värva nya modeller som breddar utbudet.
– Det kändes väldigt självklart för mig att säga ja när jag fick frågan då jag verkligen tycker det är en stor brist på representation av större kroppar i den svenska modevärlden. Personligen passar det mig också väldigt bra just nu då jag har bestämt mig för att våga gå utanför min comfort zone och göra saker jag inte gjort tidigare, sger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.