Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De tar hem Kycklingstipendiet

Publicerad: 19 april 2018, 15:02

Fyra personer delar på årets kycklingstipendium. Se vilka som vinner här.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerKycklingstipendietGuldäggetGuldägget 2018

Kycklingstipendiet kan sökas av studenter eller personer som varit verksamma inom PR, reklam, formgivning, design, illustration, film etc. i max 3 år – oavsett yrkesroll. Tre stipendiater får dela på 20 000 kronor var.

I år är det fyra personer som delar på de tre stipendierna.

Caroline Andersson:
"Det är ofta svårt att bedöma insatsen på en kreatör som arbetat i större arbetsgrupper. Men när man om och om igen har ett finger med i spelet i idédrivna och väl genomförda kampanjer är det inget snack om saken. Då ska man ha ett Kycklingstipendium. Priset går till Art Directorn Caroline Andersson!"

Nathalie Hallman & Johanna Nyberg (Cherry Cobra):
"Det är stilsäkert, eget och konsekvent genomfört på ett sätt som är alltmer sällsynt. Filmer som blandar nytt och gammalt, fint och fult på ett nytt sätt som bildat ett eget universum. Priset går till Nathalie Hallman & Johanna Nyberg som tillsammans är regissörsduon Cherry Cobra!"

Maria Lashari:
"Att hålla sig inom ramarna verkar inte intressera denna kyckling. Tvärtom har vi göra med en urkraft som är som inte låter sig beskrivas med en enkel titel. Formsäkerheten som genomsyrar alla arbeten avslöjar dock förkärleken för Art Direction. Priset går till mångsysslaren Maria Lashari!"

Juryn som har valt ut vinnarna består av Fredrik Simonsson, Johanna Johansson, Sedir Ajeenah, Linn Tornérhielm och Petter Ödeen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.