Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De tävlar om att representera Sverige i Young Lions

Publicerad: 4 april 2019, 08:49

Antalet tävlande i årets Young Lions Sweden är fler än någonsin. Här är de juniora team som tävlar om att i sommar få representera Sverige på plats i Cannes.


Ämnen i artikeln:

Cannes LionsReklamYoung Lions

Young Lions är en tävling där kreatörer under 30 får chansen att delta i sommarens Cannes Lions. Tävlingen i Cannes föregås av en uttagning där en rad team tävlar om att få representera just sitt land.

I år är det nio team som är nominerade i de tre kategorierna pr, digitalt och design. Tävlingen går till som så att teamen får en brief för ett projekt inom respektive kategori. Därefter bedöms bidragen och en vinnare i varje kategori utses.

– För oss och våra samarbetspartners är det så viktigt att vi möjliggör för unga talangfulla kreatörer att delta i Cannes Lions i sommar - som Komm är representanter för. Cannes Lions är världens största och mest prestigefulla reklamfestival/tävling och vinnarna i Young Lions kommer kunna inspireras av kreativitet i världsklass. För KOMM är talangfrågan alltid central. Det går inte att se förbi hur viktigt det är för våra unga talanger att få träffas och bygga nätverk med andra unga svenska kreatörer men också för att skapa internationella kontakter, säger Linda Nilsson, tf vd på Komm.

I år består de nio team som tävlar om en plats på franska rivieran av:

PR: Stina Bach Rasmussen & Marika Kjäll, McCann. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Vera Tornberg & Felicia Bik, Digital People.
Digitalt: Marcus Lundvall & Oscar Tiberg, Le Bureau / ANR BBDO. Josefin Wiksten & Manja Bååt, Strateg Marknadsföring. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Svante Pårup & Anton Bolin, NORD DDB.
Design: Milly Björkman & Ingrid Arnsand Jonsson, Forman & Bodenfors. Tobias Rehnvall & William Sörqvist, Designkontoret Silver. Matilda Lindh & Anton Håkansson, FCB Fältman & Malmén.

Vinnarna kommer att utses den 8 maj. Väl på plats i Cannes kommer de tävlande lagen få en liknande uppgift som i uttagningen.

– Vi är superstolta över att få ansvara för den svenska uttagningen till Young Lions. En vinst i Young Lions är en språngbräda i karriären och jag misstänker att vetskapen om detta gör att tävlingen i år har lockat fler team än någonsin att delta. Jag kommer att vara på plats under festivalen och heja fram våra team och vid en eventuell vinst så kommer jag vara den första som applåderar upp dem på den stora scenen, säger Anna Magnberg från Komm, projektledare för Young Lions.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.