Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De utser årets Kycklingstipendiater

Publicerad: 29 januari 2013, 16:24

Camilla Wallander, Berghs, Gustav Johansson, Camp David, Malin von Werder, Garbergs och Martin Bartholf, Lowe Brindfors.

Bergs vd Camilla Wallander, Gustav Johansson från Camp David, Garbergs Malin von Werder och Martin Bartholf på Lowe Brindfors ska kora branschens vassaste talanger som prisas med Kycklingstipendiet 2013.


Ämnen i artikeln:

KycklingstipendietGuldägget 2013

– Jag vann Kycklingstipendiet -97 och jag har aldrig blivit lika glad över något annat pris. Kommer ihåg att jag stod i ett konferensrum i Paradiset DDB's gamla lokaler på Erik Dahlbergsgatan och skrek höga glädjeskrik efter de ringt och meddelat, säger Malin von Werder, ad på Garbergs och en av jurymedlemmarna för Kycklingstipendiet.

Kycklingstipendiet ska uppmuntra nya  och begåvade kreatörer att utvecklas inom sitt område. Tre stipendiater  får 20 000 kronor var och stipendiet kan sökas av de som studerar eller  har varit verksamma inom exempelvis reklam, pr och design i mindre än  tre år.

– Kycklingstipendiet är en unikt utmärkelse som man inte har möjlighet att revanschera sig för senare i karriären. Ur ett branschperspektiv så är det den kanske viktigaste utmärkelsen av alla, säger Martin Bartholf, copywriter på Lowe Brindfors och en av jurymedlemmarna.

Inlämningen sker digitalt via Guldäggets hemsida. Inlämningen är öppen och pågår fram till den 8 mars. Kycklingstipendiet delas ut på Guldäggsgalan den 25 april.

Tidigare har bland annat Björn Kussoffsky (-89), Linus Karlsson & Paul Malmström (-92), Anna Qvennerstedt (-95), Tove Langseth (-00), David Orlic (-07) och Nina Granath (-10) belönats med Kycklingstipendiatet.

Hela listan med Kycklingstipendiater från 1985 till 2012 finner du här.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.