fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De utser årets Kycklingstipendiater

Publicerad: 8 mars 2017, 15:44

Från vänster: Silla Levin, Björn Ståhl, Jenny Theolin och Oskar Pernefeldt

Foto: Pressbild

Juryn för 2017 år Kycklingstipendium är utsedd.

Ämnen i artikeln:

KycklingstipendietReklamGuldägget 2017

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Kyclingstipendiatet är ett specialpris som varje år delas ut på Guldäggsgalan. Priset är instiftat av Sveriges Kommunikationsbyråer och syftet är att uppmuntra nya och begåvade kreatörer. Årets jury består av Silla Levin, AD på Forsman & Bodenfors, Björn Ståhl, executive creative director på INGO, Jenny Theolin, programansvarig på Hyper Island och Oskar Pernefeldt, AD på Volt.

– Det är ett stort ansvar att få bedöma kandidater till Kycklingstipendiet. Jag tar det på yttersta allvar. Samtidigt är jag faktiskt lite nervös över att få träffa snillen som Jenny, Silla och Björn. Men jag är framförallt orolig över att jag kommer dra för många ordvitsar kopplat till kycklingar. Äsch, jag borde inte oroa mig. Typiskt mig, göra en höna av en fjäder sådär, säger Oskar Pernefeldt, Art Director på Volt.

Pernefeldt fick själv tillsammans med sin kreativa partner Linus Bronge ta emot Kycklingstipendiet förra året.

– Det var otroligt ärofyllt och roligt att få ta emot Kycklingstipendiet förra året. Jag grät okontrollerat. Jag bröt nämligen min näsa några timmar tidigare, jag gissar att det påverkade mina tårkanaler. Ha! Vem försöker jag lura? Det var 100% glädjetårar, berättar han i ett pressmeddelande.

Tre Kycklingstipendier kommer att delas ut under galan. Varje stipendie ligger på 20 000 kronor och kan sökas av de som studerar eller varit verksamma inom sitt område i max tre år. Ansökningarna bedöms efter talang, idéhöjd och personligt uttryck.

Det ska bli superkul att få se vad nästa generations talanger har att lära oss. Man blir aldrig så glad som när man hittar riktigt bra grejer bland de som är helt nya i branschen, säger Silla Levin.

Tidigare stipendiater innefattar bland annat Anna Qvennerstedt (1995), Martin Ringqvist (1997), Tove Langseth (2000), David Orlic (2008) och Jeremy Phang & Agnes Stenberg-Schentz (2013).

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev