Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De vill ta nästa kliv – letar efter ny vd

Publicerad: 17 december 2014, 13:14

Clas Vingård, avgående vd på Hummingbirds.

Hummingbirds har ledsnat på att inte lyckas växa sig stora nog att kunna ta in ännu större kunder. Med en ny vd och tydligare inriktning hoppas grundaren Clas Vingård att byrån ska ta nästa stora kliv framåt.


Ämnen i artikeln:

Hummingbirds

Under hösten bestämde sig Clas Vingård, vd och grundare av reklambyrån Hummingbirds, att något måste ske. Därför kommer han själv att kliva av vd-rollen till förmån för någon ny som kommer utifrån.

– Min roll framöver blir att tillsammans med vd och cd driva bolaget i en specifik riktning som vi diskuterar nu. Det finns ett fåtal extremt etablerade byråer, men i mellanbyråklassen där vi verkar finns det ingen som är riktigt tydligt positionerad. Det kommer vi att jobba med, och det kommer man att märka nästa år, säger han.  

Clas Vingård vill inte ge några detaljer om hur den nya strategin kommer att se ut. Men syftet med den är att kunna växa och ta in större kunder.  

– Vi har kommit till en sjukdomsinsikt där vi tror att vi har slagit i taket. Vi har haft ett grymt bra år och blivit inbjudna till gigantiska pitchen efter vårt guldägg i fjol. Det är så klart skitkul, men vi kan inte hantera de uppdragen som vi vill.

Rekryteringen av hans efterträdare pågår just nu.

– Vi söker en duktig och driven byråperson. Det ihop med att tillsätta ett bra advisory board och göra strukturella förändringar hoppas vi ska ge resultat. Behöver också få in fler specialister för att kunna lösa kundernas alla utmaningar.

I fjol omsatte Hummingbirds 11,6 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på en dryg miljon. Antalet anställda är 14, plus ett antal anknutna experter. Bland kunderna finns Zeta, Stockholm Quality Outlet och Sturegallerian.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Hummingbirds

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.