Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

De vinner branschens nya Framtidsstipendium

Publicerad: 21 augusti 2014, 10:30

Alfhild Banzola, Fanna Ndow Norrby

Foto: KOMM

Resumé kunde i början av året berätta att KOMM och Berghs inför ett "Framtidsstipendium" för att underlätta branschens rekryteringsbehov. Nu står det klart att vinnarna är Fanna Ndow Norrby och Alfhild Banzola blir först ut att få stipendiet.


Ämnen i artikeln:

KOMM

- Det handlar både om att hitta människor som normalt inte hade sökt sig hit av olika anledningar eller ens har de ekonomiska förutsättningarna att utbilda sig på till exempel Berghs. Kort sagt vill vi bredda kommunikationsbranschen så att den bättre speglar dagens svenska samhälle, säger Robert Aras ledamot i KOMMs HR2020-kommitté.

Fanna Ndow Norrby, som sökt på samma villkor som alla andra, får läsa diplomutbildningen Strategisk Kommunikation och PR på Berghs, medan Alfhild Banzola får gå Grafisk Design.

Robert Aras berättar att KOMM dels har jobbat hårt under våren med att engagera sina medlemsbyråer att bidra till stipendiet, dels lagt ned mycket tid på att identfiera intressanta talanger som vill utbilda sig inom kommunikation.

Fanna Ndow Norrby driver bland annat initiativet "Svart Kvinna" på Facebook och Instagram där man uppmärksammar sexualisering och rasism och har över 30 000 följare.

- Vi är alla styrda av, och drabbas av, rasistiska fördomar och tankar i olika utsträckning, på så sätt är rasismen typ världens mest framgångsrika PR-kampanj. Kampanjen har pågått länge och är i allra högsta grad fortfarande aktuell. Så för att motverka rasism måste nya arbetsmetoder prövas, säger hon i en Berghs-blogg.

Framtidsstipendiet är en långsiktig satsning och planen är att minst en stipendiat ska belönas varje år, men medlemsbyråernas bidrag har alltså lett till att man kunnat erbjuda två stipendiater Berghs-utbildning.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

KOMM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.