Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Deasign Group avvecklar i Finland

Publicerad: 19 juni 2012, 10:06

Digitala koncernen Deasign Group har efter fyra års verksamhet i Finland beslutat att lägga ned sitt dotterbolag. Orsaken är bristande likviditet och negativa framtida prognoser. Beslutet innebär att nio medarbetare blir av med sina jobb.


Ämnen i artikeln:

Axel Bendrik

Deasigns affärsplan för OY Design var att bolaget skulle vara  lönsamt utan koncernstöd senast 2011. Men detta har inte gått att uppnå  och nu läggs bolaget ned:

–Beslutet är naturligtvis tufft för de  medarbetare som drabbas, liksom för våra nöjda kunder i Finland. Men i  ett långsiktigt perspektiv, där vi värderar stabiliteten i gruppen, är  detta nödvändigt och rätt, säger Axel Bendrik, VD och koncernchef i  Deasign i en kommentar.

Deasign i Finland har också inlett  samarbete med flera nya kunder under det gångna året, men detta har inte  räckt för att skapa lönsamhet och nu ser inte koncernledningen någon  annan lösning än att försätta bolaget i konkurs:
– Jag vill  poängtera att vårt team i Finland har gjort ett utmärkt arbete under  svåra affärsmässiga förutsättningar, säger Axel Bendrik i en kommentar.

Övriga bolag inom Deasign Group berörs inte av konkursen.

Deasign  Group är en digital koncern med fyra dotterdolag: Deasign AB i Sverige,  Fröjd Interactive AB också det i Sverige, Deasing LLC i Ryssland och  Design OY i Finland, som nu alltså läggs ned.

Deasing Group har kunder som Comviq, Samsung, Mediamarkt och Arla Food.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Axel Bendrik

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.