Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Deasign i konkurs

Publicerad: 15 oktober 2012, 07:24

Alex Bendrik, vd för Deasign.

Foto: Stefan Borgius.

Den digitala byrån Deasign AB försätter sitt moderbolag och svenska verksamhet i konkurs på grund av akuta likviditetsproblem. Koncernen övriga delar, produktionsbyrån Fröjd Interactive och det ryska dotterbolaget Deasign LLC förvärvas av huvudägaren Axel Bendrik och drivs vidare.


Ämnen i artikeln:

Deasign

Deasign AB grundades 1998 och etablerade sig snabbt som en av Sveriges  mest framgångsrika digitala byråer. De har genom åren arbetat med kunder  som Unilever, OKQ8, SSAB och Arla och även vunnit en rad utmärkelser,  till exempel ”Årets byrå”, vid ett flertal tillfällen.

– Orsaken är bristande likviditet till följd av ett mycket kyligt  marknadsläge. Jag har inte upplevt en sån här avmattning tidigare, säger  bolagets vd och grundare Axel Bendrik till Resumé.

Konkursen omfattar koncernmoderbolaget Le Propriétaire AB och det  svenska Deasign AB. Ägare är grundarna Axel Bendrik och Erik Göransson  samt minoritetsägaren Peter Gerlich. Åtgärder för att utreda en  eventuell företagsrekonstruktion har misslyckats, och Axel Bendrik menar  att krav från långivare på ytterligare säkerheter i kombination med det  tuffa marknadsläget har inneburit att man tvingats konstatera att man  inte har möjlighet att driva företaget vidare.Koncernmodern Le  Propriétaire AB omsatte 50 miljoner under 2011 och gjorde ett resultat  efter finansnetto på 918 000 kr.  

 – Vi har gjort allt för att finna lösningar. Vi har mängder av  potentiella kunder men rädslan för att investera gör ledtiderna för  långa för att vi ska kunna lösa den akuta bristen på pengar i kassan,  säger Axel Bendrik.

I koncernen ingår även bolagen Fröjd Interactive AB och Deasign LLC i  Sankt Petersburg. Dessa företag har stabila verksamheter påverkas inte  operativt av konkursen utan kommer att förvärvas av koncernchefen Axel  Bendrik och drivas vidare som i dag.

Totalt berörs 20 medarbetare av konkursen.

– Att tvingas försätta Deasign i konkurs när jag vet hur otroligt  hängivna och skickliga alla medarbetare är känns verkligen hemskt. De  har gjort allt man kan begära och mer därtill, säger Axel Bendrik.

Medarbetarna på Deasign och i de båda systerbolagen informerades i morse  om beslutet. Kunder och samarbetspartners kontaktas löpande under  dagen.

– Våra kunder och samarbetspartners kan lita på att vi kommer att göra  allt som står i vår makt för att leverera på topp och fullfölja våra  åtaganden även i denna svåra situation, lovar Axel Bendrik.

Fredrik Hazén

Ämnen i artikeln:

Deasign

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.