Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Delägare lämnar Kasselring

Publicerad: 24 april 2009, 10:13

Delägarna Jan Ferlin och Martin Nordlinder lämnar Kasselring och startar åter upp Spirit Stockholm. – Vi vill ha lite förnyelse, säger Jan Ferlin till Resume.se.


Martin Nordlinder, Eva Kasselring, Jan Ferlin, Johan Skylling. Bilden togs i samband med att Kasselring grundades 2004. Nu lämnar Martin Nordlinder och Jan Ferlin byrån och startar eget. Foto: Tobias Rydergren.

Delägarna Jan Ferlin, Martin Nordlinder, Eva Kasselring och Johan Skylling har arbetat tillsammans på reklambyrån Kasserling sedan december 2004.

Nu väljer Ferlin och Nordlinder att hoppa av för att i stället starta upp byrån Spirit Stockholm, ett bolag som legat vilande sedan 2004. De tar med sig en handfull kunder, däribland Finansförbundet.

– Båda parter vill ha lite förnyelse. Jag och Martin kommer att utveckla strategisk och krativ kommunikation i vår nya byrå. Men vi kommer att fortsätta samarbeta med Kasselring, säger Jan Ferlin.

Kvar på Kasselring blir Eva Kasselring och Johan Skylling. De jobbar med ett nätverk med 20 kontrakterade frilansare.

– Vi kommer som sagt att fortsätta att samarbeta med Jan och Martin och det här kommer inte att påverka Kasselring. Vi har byggt upp en bra bas och fått in mycket kunder. Vi behåller större delen av kunderna och budgeten inför nästa år ligger i fas med den i år, så det känns bra, säger Johan Skylling.

Kasselrings omsättningen i år är runt 12 miljoner kronor.

– Vi har fått in några nya kunder: Korpen och Skolforum på Stockholmsmässan, och det känns bra. Omsättningen kommer att ligga på samma nivå nästa år, kanske lite högre. Sedan vet man inte hur konjunkturen utvecklar sig, men så ser det ut just nu, säger Johan Skylling.

Spirit Stockholm är precis i uppstartsfasen och delar än så länge lokaler med Kasselring.
Jan Ferlin och Martin Nordlinder startade Spirit kommunikation 2003. Sedan 2004, då de båda klev över till Kasselring, har Spirit legat vilande. De kommer nu att driva det nya bolaget under namnet Spirit Stockholm.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.