Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Den deppigaste filmen på Youtube någonsin"

Publicerad: 31 oktober 2008, 09:44

Regissörerna Eric Widerdal och Filip Hammarström har gjort kampanjen ”The year 2048” för att stötta Barack Obama i presidentvalet i USA som avgörs om en vecka. En kommentar till filmerna på Youtube är att de är de deppigaste på sajten – någonsin. Nu knyts Eric upp som regissör av produktionsbolaget TV Dinner.


Erik Widerdahl (till höger) under inspelningen av "The year 2048"

”The Year 2048” blev resultatet av en USA-resa.
– Jag och Filip Hammarström jobbar båda med film och Obama är den sida vi håller på. Presidentvalet påverkar oss i Sverige också, därför ville vi göra filmerna, säger Eric Widerdal.

Filmerna ska gestalta USA år 2048 efter att Barack Obama förlorat valet i år. Det hela var en lågbudgetproduktion.
– Vi filmade med våra egna kameror och bodde hos vänner och bekanta.

Filmerna har fått stor uppmärksamhet.
– I Sverige tycker alla att de är sjukt bra. Men kommentarerna på Youtube från Obamas motståndare är så grova att man knappt tror att det är sant. En kommentar var också att det var den mest deprimerande filmen på Youtube – någonsin.

Men efter kampanjfilmerna ska Eric Widerdahl nu börja jobba med reklamfilm. Han har nyligen knutits upp som regissör av Tv Dinner.
– Min högsta prioritet framöver blir TV Dinner. Samarbetet är väldigt färskt så jag är ännu kvar i startgroparna, men snart dyker det säkert upp något.

Se en av filmerna nedan:Kolla in kampanjsajten här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.