Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Designbyrå överväger stämma Bredbandsbolaget

Publicerad: 20 mars 2008, 12:04

Designbyrån Planet Creative har hamnat i en konflikt med kunden Bredbandsbolaget.
Nu har de lämnat in ett förlikningsförslag. Om inte Bredbandsbolaget godkänner det väntar en stämning om en vecka.


Planet Creative fick i september i uppdrag att jobba med en ny grafisk profil för Bredbandsbolaget, som sedan en tid tillbaka ingår i Telenor. Bland annat skulle den nya profilen lyfta bolaget mot premiumsegmentet.

– Vi fick ett uppdrag som bestod i tre delar. Ta fram strategin, göra designen och utföra själva produktionen, säger Fredde Johansson, creative director på byrån.

Planet Creative utformade strategin och gjorde utförliga skisser för en ny grafisk profil. Med under arbetet var även reklambyrån Familjen som har reklamuppdraget för Bredbandsbolaget.

– När vi hade presenterat strategin och skisserna drog de ur proppen. Vi fick reda på att vi inte skulle jobba vidare med uppdraget.

Planet Creative fortsatte däremot att jobba med att jobba med design på Bredbandsbolagets hemsida, ett uppdrag de hade parallellt med profilprogrammet.

– En dag damp det ner en helt ny profilmanual med vår design. Men det var Familjen som hade gjort den.

Planet Creative har påtalat det för Bredbandsbolaget och har nu haft en diskussion under närmare tre månader utan att komma till en lösning. Men nu höjer designbyrån tonläget. De har kopplat in jurister och skickat ett förlikningsförslag till Bredbandsbolaget. Om de inte går med på det lämnar byrån in en stämningsansökan.

– Ja. Det kommer vi att göra. Vi tycker att det är värt att ta fajten eftersom det inte är första gången vi varit med om något liknande.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vill jag inte gå in på, men det är betydligt mer i en stämning än i förlikningen. Men det är inte pengarna det handlar om utan om vår yrkesheder.

Bredbandsbolagets marknadschef Georgi Ganev säger till Resume.se att man hoppas att ärendet ska kunna lösas utanför rätten.

– Vi för en diskussion med Planet Creative. Vi har helt olika uppfattningar om avtalsuppfyllnad och ersättningsnivåer. I övrigt vill jag inte kommentera ärendet förrän det är avklarat.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.