Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Designguld till SDL

Publicerad: 23 april 2014, 13:12

Nordiska museets identitet.

Stockholm Design Labs identitet till Nordiska museets utställning "Ränder, rytm, riktning" vinner guldägget i Design-kategorin. Fyra silverägg delas också ut.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabGuldägget 2014

I samband med höstens utställning på Nordiska museet tog Stockholm Design Lab fram en ambitiös identitet med ränder som bärande element. Syftet var att ge museet en ny karaktär och ett koncept som skapar kontrast till den anrika miljön.

– Vi gör några enstaka sådana här kulturprojekt om året och då vill vi göra dem med hög ambitionsnivåOch att utföra en relativt enkel idé fullt ut med hög kvalitet ger effekt, sade SDL:s cd Björn Kusoffsky till Resumé i samband med att bidrag vann i Månadens kampanj.

Identiteten syntes både i och kring själva museet samt i den externa kommunikationen och den speciellt framtagna boken om utställningen.   

Silveräggen i Design går till Garbergs_project och Wahlström & Wifstrand (Tio lektioner i matlagning), Happy F&B och Göteborgstryckeriet (Chameleon Cabin), Great Works (Our/Vodka) och JoAnn Tan Studio med Hermès/DSE.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.