måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Det är ålderns rätt"

Publicerad: 31 maj 2011, 13:10

Ulf Strömqvist lämnar sin tjänst som vd på Hilanders. Anledningen är att han tycker det är dags att trappa ned. – Jag har arbetat oerhört hårt i många år och nu har jag ett önskemål att få lite mer luft i kalendern, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

HilandersUlf Strömqvist

CS

Christian Ström


Ulf Strömqvist Foto: Carina Jäderström

I fredags lämnade han sitt uppdrag som styrelseordförande för Komm. I dag meddelades att Ulf Strömqvist lämnar sin tjänst som vd för reklambyrån Hilanders.
– Det är ålderns rätt. Vi har diskuterat en successionsplan under en period och jag har uttryckt önskemål om att få lämna ifrån mig den operativa rollen för att få ett mer övergripande ansvar. Nu var en bra tidpunkt att lämna över när vi hade hittat en så bra bra vd-kandidat. Jag har arbetat oerhört hårt i många år och nu har jag ett önskemål att få lite mer luft i kalendern, säger Ulf Strömqvist till Resume.se.

Ulf Strömqvist har varit vd för Hilanders sedan byrån startades 1995.

Han kommer att vara kvar på Hilanders som senior advisor.
– Jag kommer att arbeta med utvecklingsfrågor och några nyckelkunder. Dessutom kommer jag att arbeta med en del new business-uppdrag.

Ny vd blir Peter Füle, som i dag är byråledare på Hilanders. Han tar över som vd redan imorgon.
– Jag tycker personligen att det är en bra kille. Han är lätt att samarbeta med och han är väldigt ”på”, säger Ulf Strömqvist.

Kommer det att bli svårt att lämna över?
– Nej då det tror jag kommer att gå alldeles utmärkt. Dels för att jag vill och dels för att jag och Peter Füle är väldigt sammansnackade. Jag kommer inte att ha några problem med att acceptera min nya roll och hans nya vd-roll.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev